JOHN E. UPLEDGER , D.O., O.M.M.

Dr. John Upledger (1932-2012) a craniosacralis terápia kidolgozója, valamint a róla elnevezett Upledger Institute International megalapítója és igazgatója.

 

Dr. Upledger osteopathaként végzett az orvosi egyetemen, a tandíjat jazz zongoristaként kereste meg. Az 1970-es években egy idegsebészeti műtét során fedezte fel a craniosacralis rendszer létezését. 1973-ban a Michigan Állami Egyetem Orvostudományi Tanszékének biomechanika professzoraként létrehozott egy 21 fős kutatócsoportot, ahol anatómusok, orvosok, biomérnökök segítségével, közel 10 éves egyetemi kutatómunka eredményeképp bizonyította a koponyacsontok mozgását, a craniosacralis rendszer létezését és működését, valamint kidolgozta a rendszer harmonizálására irányuló craniosacralis terápiát, amely azóta a világ egyik vezető alternatív gyógyászati eljárásává vált.

A Craniosacralis terápia mellett Dr. Upledger volt az alábbi  módszerek kidolgozója is:
SomatoEmotional Release
The Brain Speaks
Upledger Intensive Therapy Programs
CranioSacral - Dolphin Integrative Therapy Programs
CranioSacral – Post Traumatic Stress Disorders (PTSD) Programs

A TIME Magazin Dr. Upledgert az alternatív gyógyászat területén a XX. század legnagyobb innovátorának választotta.

Az általa 1985-ben megalapított Upledger Institute International ma a világ legnagyobb egészségügyi oktató és továbbképző intézete, amely több mint 60 országban oktatja ezt az egyedülálló terápiás módot.

Dr. Upledger 2012. október 26-án hunyt el otthonában, Palm Beach Gardensben, Floridában. Haláláig az Upledger Cilinical Services orvosigazgatója, az Amerikai Osteopathia Akadémia tagja, a Brit Osteopathiás Társaság akadémiai tagja, az Alternatív Medicina tudományok doktora.

Manuális terapeutákra és más egészségügyi dolgozókra hagyott öröksége: felfedezéseinek és tudásának nagylelkű megosztása, és ahhoz való ragaszkodása, hogy az általa kidolgozott módszert egyetlen szakmacsoport se sajátíthassa ki, hanem akár laikusok is elsajátíthassák
Pácienseire és tanítványaira hagyott öröksége: nyitott elme és szív a nem-tradicionális gyógymódok érvényessége felé.
Családjára és jó barátaira hagyott öröksége: tovább járni a helyes úton, az akadályok ellenére. 

Könyvei, melyek angol, német, olasz, japán, spanyol, holland, portugál, görög, cseh, koreai, mandarin és orosz nyelveken is megjelentek:
Your Inner Physician and You (A könyv magyar nyelven is elérhető Találkozás a Belső Gyógyítóddal címen)
CranioSacral Therapy
CranioSacral Therapy II - Beyond The Dura
SomatoEmotional Release and Beyond
A Brain is Born
CranioSacral Therapy, Touchstone for Natural Healing
Working Wonders, Changing Lives with CranioSacral Therapy
A fenti könyvek mellett Dr. Upledger a Craniosacralis terápia minden képzési szintjéhez kidolgozta a Tanulási Segédletet, valamint számos cikk és szakmai publikáció szerzője.

Időpontfoglalásért keressen bennünket a +36209420074-es telefonszámon!

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x