Advanced craniosacralis terápia 1 (ADV1)
az Upledger-féle Craniosacralis terapeutaképzés 5. szintje


A képzés időtartama: 
5 nap
Érkezés: a képzést megelőző nap 16:00h-tól
Távozás: a képzést követő nap 11.00 h-ig.
A tevékenység természetéből adódóan a résztvevők jelenléte és részvétele döntő fontosságú a workshop végkimenetele szempontjából, így Szervező minden résztvevőt, beleértve az instruktort és a tanársegédet is, a workshop helyszínén szállásol el. 
A workshop során a több-terapeutás kezelésekkel töltött órák, melyeket terapeutaként/facilitátorként vagy páciensként, valamint a csoportmegbeszéléseken közreműködőként töltünk el, azt szolgálják, hogy összekovácsolják és összetartsák a csoportot, melyet bármilyen más környezetben nehezen lehetne létrehozni.
A foglalkozások minden nap 9:00h-kor kezdődnek, a workshop különleges jellegéből adódóan késő estig tarthatnak. A workshop utolsó napját általában közös vacsorával zárjuk. Már végzett ADV1 hallgatók tapasztalatai szerint a képzés után a pihenésre és feldolgozásra szánt idő rendkívül hasznos.
Ez az 5 nap a tanulás, befogadás,  önfelfedezés, önfelismerés és megosztás ideje.

A képzés helyszíne:
Elvonuló Vendégház - Biofalu
2527 Máriahalom, Pataksor u. 12.
GPS koordináták: Szélesség: 47.6255, Hosszúság: 18.7056
Megközelíthető:
Autóval az M1 autópálya vagy az 1-es főút felől Budapestről (47 perc): Budapest – Zsámbék – Szomor – Somodorpuszta – Máriahalom útvonalon. Zsámbékon a STOP táblánál balra, a várost elhagyva Bajna felé jobbra, Szomorig. Szomoron az első kereszteződésnél, a ‹Tarján, Gyermely balra› táblánál jobbra a Vörösmarty Mihály utcán Somodorpusztáig, ott tovább a Szomori úton Máriahalomig.
Autóval Piliscsaba felől (21 perc): Óbuda – Pilisvörösvár – Piliscsaba – Tinnye – Úny – Máriahalom útvonalon.
Vonattal: A Nyugati pályaudvarról induló vonattal Piliscsabáig, onnan távolsági busszal Máriahalomig.

Instruktor:
Susan Steiner, OTR/L, CST-D (Rhode Island, USA)

Tanársegéd:
Gábriel Orsolya, CST-D, N.P.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegéd személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.

A képzés célja:
- Több-terapeutás kezelések során bizonyítani a Craniosacralis terápia, SomatoEmotional Release, vektorok és meridiánok harmonizálása, energiaciszta-oldás gyakorlásának képességét;
- Technikák végrehajtása, melyek közé tartozik többek között: arcing, fasciacsúsztatás, listening stations, durazsák oldása, csakúgy mint a 10-Step Protocol, a kemény szájpad és a sphenobasilaris protokoll;
- Emocionális és fizikai megélések megbeszélése csoportos körülmények között;
- A belső akadályok elhárítása a teljes terápiás lehetőségek elérése céljából.

A képzés órarendje:
1. nap
9:00 - 12:00 Bemutatkozás, a workshop céljainak megbeszélése
12:00 - 13:00 ‘Hands-on’ gyakorlat az „energia-aláírások” felismerésére a kezelt pácienshez hozzáadott vagy tőle elvett energia érzékelése által.
13:00 - 14:00 Ebéd
14:00 - 17:00 Elsődlegesen két, egyenként 5 fős csoportban történő több-terapeutás kezelésekre összpontosítunk. Minden csoporttag egyszer páciensként, egyszer vezető terapeutaként, három alkalommal segédterapeutaként vesz részt a kezeléseken. A kezeléseknek időkorlátja nincs. A kezelések során a korábbi Craniosacralis terápia/SomatoEmotional Release képzési szinteken tanult vizsgálatra és kezelési technikákra összpontosítunk. Ezek közé tartozik, de nem korlátozódik az alábbiakra: arcing, fasciacsúsztatás, listening stations, 10-Step Protocol, kemény szájpad és sphenobasilaris protokoll, durazsák oldása, SomatoEmotional Release, energiaciszta oldása, vektorok és meridiánok harmonizálása.

2. nap
9:00 - 13:00 Az előző nap egyes kezeléseinek szóbeli megbeszélése. A megbeszélés a kezelés alatt és után szerzett emocionális és fizikai megérzésekre, felismerésekre összpontosít. Mind a páciens, mind a vezető- és segédterapeuta számára adott a lehetőség, hogy meglátásait megossza, ami az összes jelenlévő javát szolgálja.
13:00 - 14:00 Ebéd
14:00 - 17:00 Több-terapeutás kezelések, mint az első nap. Az intenció az eddig megélt folyamat elmélyítése.

3. nap
9:00 - 13:00 Az előző nap egyes kezeléseinek szóbeli megbeszélése. A megbeszélés a kezelés alatt és után szerzett emocionális és fizikai megérzésekre, felismerésekre összpontosít. Mind a páciens, mind a vezető- és segédterapeuta számára adott a lehetőség, hogy meglátásait megossza, ami az összes jelenlévő javát szolgálja.
13:00 - 14:00 Ebéd
14:00 - 17:00 Több-terapeutás kezelések, mint az első nap. Az intenció az eddig megélt folyamat elmélyítése.

4. nap
9:00 - 13:00 Az előző nap egyes kezeléseinek szóbeli megbeszélése. A megbeszélés a kezelés alatt és után szerzett emocionális és fizikai megérzésekre, felismerésekre összpontosít. Mind a páciens, mind a vezető- és segédterapeuta számára adott a lehetőség, hogy meglátásait megossza, ami az összes jelenlévő javát szolgálja.
13:00 - 14:00 Ebéd
14:00 - 17:00 Több-terapeutás kezelések, mint az első nap. Az intenció az eddig megélt folyamat elmélyítése.

5. nap
8:00 - 13:00 Az előző nap egyes kezeléseinek szóbeli megbeszélése. A megbeszélés a kezelés alatt és után szerzett emocionális és fizikai megérzésekre, felismerésekre összpontosít. Mind a páciens, mind a vezető- és segédterapeuta számára adott a lehetőség, hogy meglátásait megossza, ami az összes jelenlévő javát szolgálja.
13:00 - 14:00 Ebéd
14:00 - 16:00 ‘One-on-one’ kezelések, ahol az instruktor a két csoportból kialakítja az egymást kezelő párokat. A kb. 1 órás kezelések intenciója az elmúlt napok kezelési tapasztalatainak megosztása egy, a másik csoportba tartozó egyénnel. A megosztás a terapeuta érintésén keresztül történik.
A másodlagos intenció beolvasztani és integrálni bármilyen fennmaradó fizikai/emocionális kérdést, ügyet.
Csoportmegbeszélés és zárás.

A képzés részvételi díja:
1.500,00 USD, azaz Egyezer-ötszáz amerikai dollár, amely magában foglalja a szállás, teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) és a szinkrontolmácsolás díját a Képzés ideje alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza az útiköltséget, továbbá a részvétel feltételeként ismertetett szintvizsga és kezelések díját sem.

A fizetés módja és feltételei:
Jelentkezéskor 500,00 USD, azaz Ötszáz amerikai dollár regisztrációs díj fizetendő készpénzben. A hátralék összege 1000,00 USD, azaz Ezer amerikai dollár. A hátralék USD-ben, előzetes egyeztetést követően, készpénzben fizetendő.

Lemondási feltételek:
Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 500,00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

A képzésen való részvétel feltételei:
- Sikeresen elvégzett CS1, CST2, SER1 és SER2 képzés;
- Általános irányelveink, eljárási szabályzatunk és etikai kódexünk elfogadása;
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása;
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi fénykép) beadása a megadott határidőn belül;
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése;
- A képzést megelőző fél évben legalább 4 tanulócsoportos foglalkozáson vagy magánórán való igazolt aktív részvétel;
- 1 SomatoEmotional Release® kezelésen páciensként való aktív részvétel egy regisztrált, legalább 4-es végzettségi szintű, CST-T vizsgával rendelkező, aktív terapeutánál. A megfelelő terapeuta személyével kapcsolatban előzetesen egyeztetni szükséges az ‘Elérhetőség és további információ’ pontban megadott telefonszámon!
- Legalább 20 esettanulmány elkészítése a korábbiakhoz hasonlóan.
- A képzést megelőzően a SER1 és SER2 tananyagából tett sikeres szintvizsga előzetesen egyeztetett időpontban Gábriel Orsolyánál. A szintvizsga ára: 14.000 Ft.
- A mellékelt információs adatlap és egészségügyi kérdőív hiánytalan kitöltése és beadása a jelentkezési határidőn belül.

A jelentkezés módja:
A jelentkezéshez szükséges dokumentok a lap alján lévő linkekre kattintva tölthetők le.

Maximális létszám: 10 fő

Ajánlott irodalom:
Getting To Yes, Roger Fisher, William L. Ury, Bruce Patton
SomatoEmotional Release and Beyond, John E. Upledger
The Selfish Gene, Richard Dawkins
The Art of Effortless Living, John E. Upledger, Ingrid Bacci

Kiegészítő információk:
A workshopon bizonyos gyakorlatok gumikesztyű használatát teszik szükségessé, amit szervező biztosít a hallgatók számára. Latex-érzékeny résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk más anyagból készült kesztyűről.
A résztvevő a Képzés végén az Upledger Institute Hungary által kiállított tanúsítványt kap. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, a képzésen való aktív részvétel és együttműködés, valamint a 11. pontban felsorolt feltételek maradéktalan teljesítése. A kiállított oklevél önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!
A képzésen való részvétel, illetve annak elvégzése nem jogosítja fel a résztvevőt a craniosacralis terapeuta cím használatára mindaddig, amíg a Képzést követően a CS1 és CST2 tananyagból sikeres CST-T (Craniosacral Therapy Technique Certificate) vizsgát nem tett.

Felhívjuk továbbá a jelentkezők szíves figyelmét, hogy a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V.28.) NM rendelet alapján a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazása engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani!

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

ADV1.2 - Jelentkezési lap
ADV1.2 - Képzési szerződés