Visceral Manipulation: Listening Techniques
A vizsgálat integratív megközelítése (LT1)

 

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJA:

2020. június 12-13., péntek-szombat
Jelentkezési határidő: 2020. május 1.A KÉPZÉS LEÍRÁSA

A legalapvetőbb, ám legbonyolultabb kérdés, amellyel a terapeutának szembe kell néznie egy páciens kezelése során, a következő: Hogyan határozhatom meg a páciens fájdalmának és dysfunctiójának okát?
A Listening Techniques 1 (LT1) segít a terapeutának a fenti kérdés megválaszolásában. A Barral Viscerealis Manipuláció: Abdomen 1 (VM1) és Neuralis Manipuláció 1 (NM1) képzéseken tanult vizsgálati módszert kibővítve az LT1 célja a "Listening"-nek nevezett hatékony vizsgálati technika megerősítése.
A Listening technikák Jean-Pierre Barral osteopatha által kidolgozott palpációs eszközök, melyek lehetővé teszik a terapeuta vizsgálati képességeinek finomítását. A kezelés vizsgálati szakasza kulcsfontosságú a hosszútávú eredmény elérése szempontjából. A precíz vizsgálati technikák révén a terapeuta képes meghatározni és a kezelés alatt fókuszban tartani a páciens tüneteinek és dysfunctiójának elsődleges okát.
Függetlenül attól, a terapeuta milyen módszerekkel dolgozik, ez a képzés továbbfejleszti vizsgálati eszközeit és képességeit, ami pedig eredményesebb praxishoz vezet.
Az LT1 képzés előadásokból, instruktori bemutatókból és gyakorlatbó áll.A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

- A "Listening" képességek (palpációs eljárás) gyakorlása, amely segít megtalálni a megfelelő manuális manipulációs területet
- A felborult egyensúlyra és dysfunctióra vonatkozó testi információk értelmezése
- Az érintett anatómiai képletek és az eredményes kezelési módszer meghatározása "Listening" segítségével
- A testi rendszerek kezelésre adott reakciójának megfigyelése
- A megfelelő eljárás és a megfelelő erő használata különböző pácienseknél, különböző testrészeken
- A páciens léziós intáinak precízebb vizsgálata, amely lehetővé teszi az eredményesebb kezelést
- A "Listening" képességek beépítése a vizsgálati és kezelési tervbe
- A palpációs érzékenység növelése a kezelések eredményességének fokozása érdekében
 

Ha eddig még nem tanultál Listening technikákat, ez a képzés megismerteti veled az egyik leghatékonyabb vizsgálati eszközt, amely segít meghatározni, hol kell elkezdeni a kezelést.

Ha még nem vagy egészen magabiztos a Listening képességeidet illetően, ez a képzés segít jártasságot szerezni ezen vizsgálati eszköz alkalmazásában

Ha már alkalmazod a General Listening és Local Listening technikákat pácienseid kezelésében, ez a képzés továbbvisz az érzékelés és a képességek magasabb szintjére.

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE

TerraPark
2040 Budaörs, Liget u. 3/2.
3. emelet, Konferenciaterem

 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

2 teljes nap az alábbi időbeosztásban:
1. nap:
Regisztráció: 8:30-09:00h
Tanítás: 09:00-19:00h
2. nap: 09:00-19:00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont eltolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen.


 

INSTRUKTOR

Roberto Bonanzinga, D.O., BI-D (Olaszország) - instruktor
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.


 

RÉSZVÉTELI DÍJ

"Early Bird" (regisztráció 2020. március 1-ig): 595.00 USD
695.00 USD, azaz Hatszázkilencvenöt amerikai dollár, amely magában foglalja 1 db LT1 Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.
A részvételi díj befizetésének módja előzetes egyeztetéshez kötött!
Átutalás esetén a Közlemény rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (LT1.1)

 

 

JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:

Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy
Keserűkút u. 101/73


 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.


 

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása;
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi igazolványkép) beadása a megadott jelentkezési határidőn belül;
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése;
- Azon jelentkezők részére, akik még nem vettek részt az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terápia vagy a Barral Institute Hungary Visceralis Manipuláció képzéseinek egyikén, kötelező a legalább 1 CST/VM terápián való aktív részvétel egy, legalább ADV1 CST és VM2 végzettségű, CST-T nemzetközi minősítésű terapeutánál, akik neve és elérhetősége a Hallgatók menüpontban, a 'Demo-kezelésre javasolt terapeuták' négyzet bejelölésével, a keresőmotor segítségével elérhető.
A kezelés megtörténtét a terapeuta nevének és a kezelés időpontjának, helyszínének megjelölésével e-mailben kell jelezni. 


 

KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés:
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.

Ruházat:
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott has szükséges, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. Nőknek sportmelltartó viselése ajánlott.
A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Igazolás:
A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!


A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

 

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

LT1.1_Jelentkezési lap
LT1.1_Képzési szerződés