MI A VISCERALIS MANIPULÁCIÓ?
 
A belső szervek rendszere a test összes szervének és struktúrájának mozgása közötti összhangon alapul. Optimális egészségi állapot esetén ez a harmonikus kapcsolat stabil marad a test végtelen sokféle mozgása ellenére. Ha azonban egy szerv nem tud harmonikusan mozogni kóros tónusa, összenövések vagy elmozdulások miatt, ez a test többi szerve, izmai, kötőszövetei, csontos struktúrái ellen dolgozik. A kóros immobilitás abnormális, rögzült feszültségpontokat hoz létre a testben, s a test ezek körül kénytelen mozogni, ami utat nyit a krónikus irritációk kialakulásához, a testtartás megváltozásához, a vázizomrendszeri működési zavarok és betegségek kialakulásához.
 
 
HOGYAN SEGÍT A VISCERALIS MANIPULÁCIÓ (VM)?
 
A VM a test bármely területén fennálló problémák lokalizálására és gyengéd manuális kezelésére szolgál. A test természetes önkorrekciós mechanizmusait ösztönzi a belső szervek működésének javítására, a stressz negatív hatásainak eloszlatására, a kötőszövetes kapcsolatokon keresztül a mozgásszervek mobilitásának fokozására, valamint az általános anyagcsere javítására. Amikor a különböző szövetek mozgása korlátozott, vagy a szervek sérülés, betegség, baleset stb. miatt nem tudnak megfelelően mozogni, nem működnek optimálisan.
Például egy autóbalesetben az ütközés során a biztonsági öv ereje korlátozhatja a máj körüli szövetek mozgását. Ha a máj nem tud megfelelően mozogni, működése zavart szenved, s emellett káros hatással van a máj kapcsolódási pontjaira is: a rekeszizomra, a bordakosárra, a gerincre, a gyomorra, a vesékre, stb. Az érintett személy fájdalmat és merevséget érezhet a nyakában, a jobb vállában, a bordakosárban, a gerincében, vagy csökkent energiaszintet, emésztési panaszokat tapasztalhat. A tünetek láncolatának forrás tehát maga a máj és a környező szövetek blokkja. Ezek VM kezelésével a páciens újra optimálisan működhet.
 
HOGYAN ZAJLIK EGY KEZELÉS?
 
A VM egy gyengéd, kézzel végzett manuális terápia. A fájdalom vagy a diagnózis mögött sokszor egy olyan kompenzációs mintázat húzódik meg a testben, amelynek eredeti forrása gyakran messze van attól a területtől, ahol a fájdalmat érezzük. Emiatt a kezelő ezt a mintá(zato)t, és ezzel egyidőben a forrást keresi, majd az ehhez kapcsolódő szöveteket kezeli. A kezelés maga a lágyszövetek gyengéd kompresszióját, mobiizációját és megnyújtását jelenti. Ahogy a probléma forrása felszabadul, a tünetek csökkenni kezdenek, ahogy a test visszatér az egészséges/egyensúlyi állapothoz. Ez a folyama a visceralis manipulációs kezelés után több napig is eltarthat. 
A kezelés alatt a páciens ruhában, kényelmesen, általában hanyatt fekszik a kezelőágyon, nyugodt, barátságos környezetben. 
Maga a kezelés annyiban térhet el egy craniosacralis terápiás kezeléstől, hogy a visceralis manipuláció esetében közvetlenül a bőrfelületen dolgozik a terapeuta, így esetenként szükséges lehet a ruha meglazítása, hasi, mellkasi rész szabaddá tétele. 
 
 
Kezelésre időpontfoglalás: +36209420074

 

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x