PÁCIENSEK VISSZAJELZÉSEI

 

2018-02-26
Meddőség

21 hetes, nagyon-nagyon boldog kismama vagyok. Egy gyönyörűszép kislányt és egy csodálatos kisfiút hordok a szívem alatt. Lassan fél kilósak mindketten. Sok mindenen mentünk keresztül az elmúlt években, miután párommal eldöntöttük, hogy kisbabát szeretnénk. Mivel mind az orvostudományban, mind a természetgyógyászatban hiszek, ezért mindkét úton elindultunk. Orvosi szempontból egyik vizsgálat követte a másikat. Sok nőgyógyásznál jártam, keresgélték, hogy mi lehet a meddőségem oka. 2014-ben volt egy laparoszkópiás petefészekciszta-eltávolító műtétem. 2016-ban pedig egy nőgyógyászati nagyműtétem, ahol nemcsak a cisztákat távolították el, hanem az endometriózisom egy részét is. Természetgyógyászati szempontból is próbáltuk megközelíteni a témát. Jártam akupunktúrára és talpreflexológiára, szedtem vitaminokat és kis bogyókat, amikben ki tudja mi minden volt …
Mindez sajnos semmit se segített, de sosem adtuk fel. Páromnál nem találtak semmit se. Két sikertelen inszemináció után az aktuális orvosom a lombikprogramot javasolta. Ekkortájt ismerkedtem meg a craniosacralis terápiával, ami egy számomra ismeretlen világba repített el. Azelőtt sohase hallottam róla, nem is tudtam, hogy hogyan képzeljek el egy kezelést. Valószínűleg sokan vagyunk ezzel így... Néhány kezelés elég volt ahhoz, hogy megbizonyosodjak arról, hogy én valószínűleg minden engem ért sérelmet mélyen elraktározok magamban, legyűröm a legalsóbb szintekig és valahol a legalján, az alhasamban, petefészkeimben elraktározom. Ezeket a blokkokat sikeresen oldotta a terápia és kellően előkészítette a testemet és legfőképpen a lelkemet a Babák érkezésére. Megágyaztunk nekik, kis fészket készítettünk nekik bennem. Így aztán nem is ért váratlanul, hogy az első beültetés sikerült és mindkét Babánk beágyazódott és szépen fejlődésnek indult. A várandósságomat végigkísérte a terapeutám és folyamatosan járok hozzá kezelésekre. Sajnos az első trimesztert elég nehezen éltem meg, azt gondolom, hogy nálam minden előjött, ami egy terhességnél megtörténhet. Többször volt hólyaghurutom, lázas voltam, émelyegtem, hánytam. Égett a gyomrom, emésztési nehézségeim voltak. Ezekről a problémákról folyamatosan tájékoztattam a terapeutámat és igyekeztünk közösen megoldani őket. Egy-egy kezelés után meglepetten vettem észre, hogy elmúlt vagy jelentősen csökkent az adott problémám. Az elején irigykedve figyeltem a sok mosolygós kismamát, akik büszkén viselték a pocakjukat. Én meg szívem szerint elbújtam a nappalink rejtekében, mert állandóan fáradt és letört voltam. Mostanra eljutottunk oda, hogy csinosnak és kiegyensúlyozottnak érzem magam. Szívesen vásárolok kismamaruhákat és jelenek meg bennük bárhol. Azt hiszem, ha egyetlen mondattal kellene jellemeznem a craniosacralis terápiát, azt tudnám mondani, hogy mindenféle fájdalom és kényelmetlenség nélkül kinyitott engem a világra és a júniusban érkező Babáink befogadására. Köszönöm ezt a terapeutámnak, Cebe Marinak, aki mindvégig mellettem volt és van is a mai napig és mindenben támogat. És köszönöm a Férjemnek is, aki férfi létére nyitott tudott maradni az alternatív gyógymódokra és szintén mindig és mindenben mellettem volt.

Adrienn, Körmend

2017-12-12
Derékfájás, érzelmi traumák oldása

Kedves Orsolya,

Tanítványodon, Nagy Tündén (SER2.2) keresztül találkoztam a cranoisacralis terápiával, és nagyon hálás vagyok Nektek - Tündének és rajta keresztül Neked is - azért, hogy így gyógyítotok. Derékfájások miatt fordultam Tündéhez, ez gyakorlatilag az első kezelés alkalmával megoldódott, és azóta is a - viszonylag kevés – fizikai problémámat már egyetlen kezeléssel fel tudjuk oldani. Szinte minden alkalommal SER kezelésre kerül sor, és ezzel a módszerrel egészen mély koragyerekkori, sőt méhen belüli érzelmi elakadásaimhoz jutottunk el; lassanként ezek is mozdulnak, változnak, gyógyulnak. Időnként rácsodálkozom, hogy negyven évet leéltem úgy, hogy elakadtam egy két és fél éves gyermek szülővesztés-traumájánál - mindezt nem tudatosan -, de most nemcsak erre láttam rá, hanem elkezdtem gyógyulni is, több bizalmam lett, nyitottabbá váltam. Nagyra becsülöm e módszer (és Tünde) szelídségét, azt, ahogy elfogad és tiszteletben tart, és így teremt lehetőséget, hogy gyógyuljak. Ez abban is segít, hogy én is így tudjak viszonyulni bármihez, amivel találkozom: együtt tudjak maradni vele, és hagyni, hogy megmutassa magát.

Szívből kívánom, hogy minél több embernek tudjatok segíteni, és hogy ez a módszer hozzáférhetővé váljon minden ember számára.

Judit, Budapest

2017-10-28

Egyszer már próbáltam a Craniosacralis terápiát. Tetszett, de akkor még nem gondoltam volna, hogy általa ilyen változások történhetnek az életemben. Mert ez nem a szó hagyományos értelmében vett terápia, sokkal több annál!

De azt hiszem, a kulcs nemcsak a kezelés, hanem maga a terapeuta is; (Putz) Dóra személye, érzékenysége, felhalmozott tudása és tapasztalata. Profizmusa, odaadottsága és szeretete, ahogy az emberrel foglalkozik, egyszerűen zseniális. Nehéz ezt szavakkal leírni, de az eredmény mégis kézzelfogható. Az a változás ugyanis, ami a terápia segítségével elindul legbelül, az megjelenik a külvilágban is.
Erre a két és fél éves kisfiam az élő bizonyíték. Az ő azonnali reakciója az én benső változásomra. Hisz neki bebeszélni semmit nem tudok még. Ő ösztönösen cselekszik, reagál. Azzal, hogy az én kételyem, félelmem megszűnt a bölcsődés ott alvással kapcsolatban, úgy az már neki sem jelentett problémát. A kezelést követő napon már ott akart aludni!

Sz. Zsuzsa, Veszprém

2017-10-20
Epilepszia, down-szindróma, bélbetegség

Hálásak vagyunk a Gondviselésnek, hogy rátaláltunk a craniosacralis terápiára és vele együtt Jendrolovitsné Rákász Irénre.
Miksa most lesz 1 éves. Születése után több hetet volt kórházban, a légzése és az emésztése nem működött megfelelően. Négy hónaposan átesett egy béláthúzásos műtéten, a belének utolsó 20 centiméterét kivették, mert nem volt beidegződve, így nem is tudott székelni. A műtétből nagyon hamar felépült, de rá pár hónapra elkezdte szétcsapdosni a kezeit. A kórházban megállapították, hogy epilepszia, s elkezdték gyógyszerezni. Nekünk, szülőknek ez nem nagyon tetszett. Egyrészt, mert ez csak tüneti kezelés, másrészt nem akartuk, hogy a gyermekünk gyógyszeren éljen. Egyébként a gyógyszer mellett is nap 6, 1-2 perces rohama  volt. Ekkor találtunk rá Irénkére.
Miksán látszott a kezelések alatt és után, hogy nagyon jó neki a terápia. Teljesen lelazult, elaludt, megnyugodott. De a rohamai nem szűntek, sőt minden egyes kezelés után felerősödtek pár napra. Tehát valami változott, és mi kitartottunk. A 6. kezelés után viszont mintha elvágták volna a rohamokat. Ahogy kijöttünk Irénkétől, Miksa nevetett, kiabált, nagyon jó kedve lett. Visszakaptuk a "régi" kisfiúnkat. Azóta sem volt rohama, s a gyógyszert is elhagytuk. Ennek lassan 4 hónapja.
Miksa egyébként Down-szindrómás kisfiú, s a gyógytornászai csodájára járnak, hogy mennyivel előrébb jár fejlődésben, mint hasonló "többlettel" született kis társai. Szerintünk ebben is nagy segítségünkre volt a craniosacralis terápia.

Miksa édesapja és jómagam is kipróbáltuk a terápiát. Apukájának a gyerekkora óta szinte folyamatosan gyulladásban lévő mandulája jött helyre, belőlem pedig rengeteg szorongás, feszültség távozott. 

Mindenkinek csak ajánlani tudom a craniosacralis terápiát. Olyan természetes módszer és egyben egy csoda!

2017-09-19
Fülcsengés

Több mint 2 éve tartó, napi többszöri hangos, erőteljes fülcsengéssel kapcsolatban kerestem fel a Craniosacralis rendelőt. 

Panaszomat minden esetben nagyon kellemetlen rosszullétek is követték (füldugulás, fülfájás, szédülés, hányinger, végtaggyengeség és fájdalom). 

Mindösszesen 4 kezelésen vettem részt Polik György terapeutánál, azonban már az első kezelés után lényeges változást tapasztaltam. A csengések száma lecsökkent, illetve egyre halkabban és rövidebb ideig tartott, majd teljesen megszűnt.

Mindemellett még több pozitív dolgot is tapasztaltam magamon: nyugodtabb- türelmesebb lettem, lényegesen jobb lett az emésztésem, fittebb-energikusabb és mosolygósabb vagyok :)

Miután saját magamon megtapasztaltam ennek a természetes kezelési módnak a hatékonyságát, így barátnőmnek is ajánlottam, aki szintén pozitív változásokról számolt be nekem!"

D. Edit, Budapest

2017-02-08
Magatartászavar, dühkitörés

Kisfiammal jártunk Jeges Timihez craniosacrális terápiára, ennek tapasztalatait szeretném megosztani, összegezni.

Előzmények: 5 és fél éves kisfiú, óvodában magatartás problémákkal küzdött, dühkitörései, hangos hiszti rohamai voltak, amiből nem tudták kihozni. Konfliktusait a társakkal és a nevelőkkel nem tudta helyén kezelni, bomlasztotta a csoportot, agresszív megnyilvánulásai miatt rengeteg panasz érkezett rá szinte minden nap. Ha valami nem az ő akarat szerint történt, akkor azt nem tudta elfogadni. Verbálisan is rendkívül agresszív volt. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a nagy gyerekzsivajt nem tudta elviselni, és 11 óra körül már szinte felrobbant a sok feszültségtől. Délután aludni nem tudott, így kérték, hogy hozzam el délben, mert nem bírnak vele.
Számos kezelésen jártunk, szinte mindent megpróbáltunk.
Szeptemberben az óvoda pszichológusa tanácsára kezdtünk el Timihez járni, akit azért ajánlott, mert pozitív személyes tapasztalatai voltak vele már több ízben is.
Az első kezelésen Doni izgett-mozgott, nehezen lehetett vele együtt dolgozni. A kezelés napján még jobban pörgött. Az utána következő hétben még több panasz volt rá, még közvetlenül a második kezelést megelőző napban is. A 2. kezelésen (ami 1 hét múlva volt) Timi felajánlotta, hogy vigyenek be valami játékot. Ő a papírt és ceruzát választotta, annak ellenére, hogy egyáltalán nem szeret rajzolni. A 2. kezelés napján is felpörgött állapotban volt. Szinte féltem másnap oviba vinni.
És láss csodát. Másnap az óvónénijétől jött egy üzenet: Doni ma dícséretesen viselkedik! És attól a naptól kezdve valami megváltozott. Dicséret, dicséret hátán, matricák, jutalom pecsétek. Foglalkozásokon szépen részt vesz. Egész nap ott tudom hagyni, sokszor alszik is, vagy ha nem, akkor sem zavarja a többieket, pihen. Kiegyensúlyozottabb, pozitív változást mutat már hónapok óta, hiszen októberben voltunk az utolsó kezelésen. Összesen 4x voltunk terápián. A legnagyobb változás az, hogy a dühkitörések szinte teljesen megszűntek. Ha indul valami, könnyen leáll. Itthon és az óvodában is könnyebb vele az élet. Persze az alapkaraktere nem változott meg (nem is vártuk ezt el), tehát még mindig akaratos, és elég öntörvényű, szabályokat nem mindig tartja be, de már lehet rá hatni. Ha büntetést kap, simán elfogadja, régebben őrjöngött, rúgkapált.

Nem vártunk csodát ettől a kezeléstől, tekintettel arra, hogy millió féle kezelésen voltunk, és semmi nem használt, de mégis valami csoda-féleség történt.

Köszönjük a segítségeteket!!!

2017-01-16
Alvászavar, szorongás, beilleszkedési zavar, epilepszia, túlhallás, asztma

Három fiúnk van, a legnagyobb szeptemberben volt 6 éves (...). Én orvos vagyok, a férjem informatikus. Gyermekünk sürgős császármetszéssel született 10-es Apgarral, a kollégák megnyugtattak, hogy minden rendben vele. Csecsemőkora óta voltak eltérések, amiket jeleztünk védőnő, gyermekorvos felé (pl.: rossz technikával szopott, nagyon nyugtalan, sírós baba volt, később állt fel, illetve kezdett beszélni), mindig megnyugtattak, csak fiú és lusta. 23 hónaposan "önszorgalomból" TSMT-t kezdtünk. Rosszul alvó, szorongó kisfiú, hangokra kis korától érzékeny volt (...). Közösségben visszahúzódó, óvoda első évében nem beszélt, nem játszott senkivel. Beilleszkedési zavar, autizmus gyanúja miatt szakértői bizottság is vizsgálta. Három gyerekneurológus is látta (Kecskeméten, Szegeden ill. Budapesten), és 3 különböző diagnózist kaptunk. Baba kora óta rosszul alszik, mindenhol azt mondták, hogy alacsony az alvásigénye, ne aggódjunk, illetve mi voltunk a rossz szülők, akik nem akartunk korán kelni a gyerekkel (akkor épp 4:40-kor keltünk). Mi úgy jöttünk rá, hogy nem ez a normális alvásigénye, hogy egyszer véletlenül kb. 1 hétig többet aludt 1-1,5 órával és nem ismertünk rá a gyerekünkre, aki addig mindenen hisztizett, az egész nap küzdelem volt vele, azon az egy héten pedig egy szófogadó gyerekünk volt. 2015 februárjában focalis epilepsziás rohama volt, a kivizsgálásnál csak az alvásmegvonásos EEG-n találtak eltérést, vagyis az alvásmegvonás okozta nála a rohamot. 2015 áprilisa óta Tegretolt szed, 2015 júliusa óta nem volt epilepsziás rosszulléte.
Túlhallásról, hallásébresztésről ez év januárjában egy újságcikkből értesültem. A tüneteket olvasva a gyerekemre ismertem, ezért elmentünk hallásvizsgálatra a Bethesda Kórházba, ahol kiderült, a fiam -10 Decibelt is hall bizonyos frekvenciákon, majd (...) az elvégzett tesztek alapján megállapították, 15 hangot rosszul hall, zöngés-zöngétlen hangokat összekever. Áprilisban vettünk részt a 10 napos hallásébresztésen, a kezelő előterében olvastam egy cikket a craniosacralis terápiáról. Júniusban voltunk először craniosacralis terápián, azóta 11 alkalommal kapott gyermekünk kezelést. Az első kezelés után 2 napig nagyon nyugtalan volt, majd 2-3 nap 10-11 órát aludt, szokásos 8 óra éjszakai alvás utáni felébredés után minden gond nélkül visszaaludt (amit születése óta nem csinált). Minden kezelés után nőtt azon napok száma, amikor végre normálisan aludt. Este szinte ő alszik el elsőnek, a kezelés előtt sokszor 1-1,5 órát forgolódott, mire el tudott aludni. Szorongása is csökkent, szeptember óta integetés helyett már köszön az óvodában. A fejlesztőpedagógusunk augusztus közepe óta nem ismer rá, annyira együttműködő lett. Gyerekünk egyre bonyolultabb, összetett mondatokban beszél, végre leírja, amit lát, kezdi elmesélni, mi történt vele napközben, megfogalmazza érzéseit. Sosem hajtott pedálos járművet, kb. 1 hónapja elkezdett "pedálozni". Izomereje is javult, a korábban bal oldalt bekeményedett nyakizma is teljesen puha a kezelések óta. Látva a kezelés pozitív hatásait, elvittük az akkor 20 hónapos legkisebb fiúnkat is craniosacralis kezelésre, aki 3 hónapos kora óta asztmagyanús, minden megfázáskor befullad, kétféle spray és szteroidkúp ellenére. Ő eddig 4 kezelést kapott, azóta kétszer volt megfázva, fulladás nélkül átvészeltük a betegséget úgy, hogy egyféle sprayt kapott, abból is harmad annyit, mint korábban. Minden hasonló helyzetben lévő szülőnek őszintén merem ajánlani ezt a kezelési módot! Külön köszönet Jeges Timi terapeutánknak, aki nagy türelemmel és szeretettel kezeli gyerekeimet, az első pillanattól szívesen járnak hozzá a gyerekek.
Köszönettel: Szilvia

2017-01-12
Agykárosodás

A mi történetünk 2016. január 19-én kezdődött.
Férjem rosszul lett, a háziorvos beküldte a Veszprémi Kórház sürgősségi osztályára, ahol kiderült, hogy a koponya mindkét oldalán súlyos bevérzés van. Azonnal vitték Győrbe műteni, majd 1 hét múlva újabb nagyobb műtétet végeztek. 3 hét győri tartózkodás után visszakerült Veszprémbe. Sajnos a kórház szerint nem volt rehabilitálható ezért csak ápolási osztályra (elfekvőbe) tudtuk elhelyezni.  A férjem 62 éves, csont és bőr volt, pelenkázni kellett. Én ekkor már a neten olvastam a Craniosacrális terápiáról. Felvettem a kapcsolatot Gábriel Orsolyával, a terápia hazai meghonosítójával, aki helyi terapeutát ajánlott.
Putz Dóra vállalta, hogy eljön Zircre a kórházba és ott kezeli meg a férjemet. Áprilisban kezdte el a kezeléseket, 3 hónapon keresztül heti 1x. Már az 1. alkalom után észrevehető volt a javulás.  Az addig csak fekvő és alig kommunikáló (kórház szerint nem rehabilitálható) férjemet pár hét alatt először felültettük, aztán felállt, és szép lassan elkezdett járni. Persze ehhez az ő akaratereje is kellett, de a munka javarészét Dóra végezte. Amit ezúton is nagyon köszönünk neki! Augusztus végén haza tudtam hozni a páromat, és van ugyan maradandó károsodása, de itthon van, és nem szorul állandó ellátásra. Dóra nemcsak a férjemet kezelte, hanem engem is, és nem csak fizikailag, hanem nagyon sok lelki támogatást is kaptam, és még kapok most is.  Nagyon köszönjük Putz Dórának az odaadó munkát és a craniosacralis terápiának a hatékony segítséget!
Kata

2016-11-06
Fülzúgás

Üdv!
Rendhagyó beszámolót fogok leírni.
Több, mint 20 éve küzdöm tinnitussal, egyéb kialakult érzelmi sérülésekkel.
Ha a tünetet érzékeltetnem kellene, akkor egy reumatikus fájdalmakkal járó búra a fejemen és a vállaimon.
Plusz memóriazavar is, elhanyagolhatóan.
Az első kezelés után is rendkívül intenzíven érzékelhető megkönnyebbülés.
Ha egy szóval kellenen leírnom, akkor: felszabadító.
A harmadik kezelés után az érzelmi oldások átmeneti, kisebb 'kirohanásokban'  jelentkeztek, de ha javulni akarsz, elkerülhetetlen.
Az ötödik kezelés áttörést hozott, a fejgörcsök elmúltak, átmeneti fülzúgás maradt csak.
Köszönöm a lehetetlent, enyhülést kaptam és érezhető javulást.
S. Ferenc

2016-10-17
Csípőfájdalom

Marcsi vagyok, 51 múltam.
Az alábbiak miatt kerestelek meg benneteket. Több, mint egy évvel ezelőtt elmentem egy masszázsra. A végén a masszőr elkezdte tekergetni a csípőmet. Másnaptól kb. 1-1,5 hétig zsibbadt a jobb lábam térdtől lefelé. Elmentem csontkovácshoz (előtte voltam, akkor minden rendben volt), aki azt mondta, hogy a jobb csípőm 2 hüvelykkel lejjebb van, úgy kirángatta a masszőr a helyéből. Onnantól kezdve a fájdalom sajnos mindennapos része lett az életemnek. Volt amikor jobb volt, de egy rossz mozdulattól visszaugrott. A legutóbbi csontkovácsos kezelés után napokig nagy fájdalmaim voltak. Ülve, állva, fekve, sehogy sem volt jó. Elegem lett a fájdalomból. Akkor ajánlotta egy ismerősöm a craniosacralis terápiát.
Jeges Tímea, a Natural Balance Craniosacralis Terápiás Központ terapeutája elmondta a tudnivalókat és hogy nagyjából mi várható. Az első kezelés után pár órával volt az első meglepetés. 9 hónap után megjött a menzeszem. A fájdalmak csökkentek, csak egy idő után tértek vissza. A 2., 3., 4. kezelés utáni tünetek teljesen egyformák voltak. Aznap este mindig olyan fáradt vagyok, mint akin átment az úthenger. A 2. naptól a fájdalmak felerősödnek, ez tart 1-2 napig. Van amikor a fájdalom vándorol. Derék, csípő, jobb oldal, bal oldal. Utána enyhülni kezd. Most már ott tartok, hogy pár nap után az eredeti fájdalom 10-20 %-marad csak, az meg már szerencsére egészen elviselhető. A 4. alkalommal Timi a fejemet, az alsó állkapcsomat is kezelte. Este és éjszaka érzékeny volt az a fogam amiről előtte egy héttel vették le a koronákat. Másnapra szerencsére el is múlt.
Összességében nagyon szeretem a kezeléseket. Azt érzem, hogy javulok. A 4. kezelés előtt a fájdalmak ismét nagyon erősek voltak, de rögtön rá is jöttem a pszichikai hátterére.
Úgy mentem el hozzátok, hogy azt mondtam, ha ráolvasással tudtok rajtam segíteni, engem az sem érdekel, csak múljon a fájdalom. Ennél sokkal többet kaptam :-) ! Köszönöm a segítségeteket!

Szép napot, Marcsi!

2016-07-12
Absence epilepszia

Mi történik ?
Külföldön éltünk kb. másfél éve, amikor 5 éves kisfiunknál észrevettük, hogy esténként nagyon feszült, zaklatott, nem akar egyedül csinalni semmit, fél. Két hónap múlva arra lettem figyelmes, hogy napközben többször is mintha kikapcsolna, elbambul kb. 3 másodprere, utána nevet és megölel. Nem gondoltam, hogy gond van, azt hittem, játszik. De az elbambulások hosszabbak lettek és sűrűsödtek. Közben az étvágya is romlott, csak a kedvenc ételeit ette meg. Megnéztem az interneten, hogy ‘elbambul a gyerek’ címszó alatt mit listáz a Google. Első között: epilepszia. Nem hittem el. Mivel a diagnosis felállítása a doktor dolga, férjemmel elvittük őt egy gyerekneurológushoz. EEG (ventillációs, éber és alvásos), CT, vérképvizsgálat után megállapították, hogy absence epilepsziája van. A V-tüskék frekvenciája az EEG leleten 2.5-3.00 MHz-es gyakorisága 5-8 másodperc volt, és hála Istennek, semmilyen szervi elváltozás nem volt látható.
A külföldi orvos javasolta, hogy kezdjük el a gyógyszeres kezelést, ami tünetmentessé teszi, de nem gyógyítja meg; a rohamok ugyanúgy meglesznek, csak a gyógyszer hatására nem lesz látható. Az ajánlott gyógyszer: valporate sav. Következő kérdésem a gyógyszer mellékhatásaira vonakozott. Szerencsénkre az orvos őszintén elmondta: átállítódhat a vérkép, a májfunkciók romlanak, kihullhat a haja, ínyvérzés, és a gyógyszer beálításáig 3-4 napig kábult, szédült állapot. A mellékhatások ellenőrzésére félévente újabb vérkép. Anyai ösztönöm azt mondta, nem, a gyerekemet nem teszem ki egy ilyen helyzetnek, keresnem kell alternatív lehetőséget, ami helyrehozza. Nem vagyok orvos, de azt éreztem, hogy egy fiatal szervezet nem romolhat el egyik napról a másikra.

Nunu a Családban – Anya, köszönöm!
Rengeteg magyar es külföldi fórumot, szakirodalmat megnéztem, elolvastam a témával kapcsolatban. Találtam egy fórumbejegyzést, ami segített a döntésemben, hogy gyógyszermentesen kell megoldjuk a helyzetet. Egy 35 éves fiatal férfi írta Amerikából – hogy ő is absence epilepsziás volt gyerekkorában és egy mondata maradt meg bennem: „Hálás vagyok szüleimnek, hogy nem gyógyszereztek be. Anya, köszönöm.“
Rájöttem, hogy rengeteg család küzd ezzel a jelenséggel. Nem tudom azt írni, hogy betegség, mert nem az. Semmilyen szinten nem akartam és nem akarom, hogy betegségtudat alakuljon ki a gyerekemben, a családomban. Ez is egy nagy küzdelem volt. A rohamokat elneveztük a kisfiammal Nununak, beszéltünk róla, de nem úgy, mint egy betegségről, hanem, mint egy kis szörnyről – Nunu, aki beköltözött a fejébe, és most el kell kergessük. Hát, ezt a kergetést kellett megoldani.

A költözés haza
Sajnos külföldön (Közel-Kelet) nem találtunk semmilyen alternatív terápiát. Egyik nap interneten való kutakodásom során megtaláltam egy alternatív terapiat – craniosacralis terápia. Láttam, hogy Magyarországon van ilyen kezelesi mód Budapesten és Biatorbágyon. Eldöntöttük: hazaköltözünk Magyarországra. Közben Magyarországon élő anyukámat megkértem, hogy foglaljon időpontot a terápiára. Figyelembe véve, hogy a terápia nemcsak epilepsziára jó, hanem sok minden másra is, sokan járnak, így 3 hetet kellett várnunk az időpontra. Közben én is felhívtam az Upledger Institute Hungary központi rendelőjét (Natural Balance), ahol kérésemre átfogó tájékoztatást kaptam a craniosacralis terápiáról. Amíg vártuk az időpontot, hazatérésünk után elmentünk a gyerekorvoshoz, elmondtuk a problémánkat, és beutaltak a Bethesda Kórházba. Egy éjszakát bent voltunk, és ott is csináltak egy EEG-t, majd ugyanazt a diagnózist állították fel, amit külföldön, illetve javasolták, hogy szedjük a valproate sav hatóanyagú szirupot vagy gyógyszert, amit másnap reggel elkezdhetünk. Reggel szóltam az orvosnak, hogy ezt a döntést nem tudom meghozni, hogy 2 évre gyógyszerezzük a gyerekemet – mi haza szeretnénk menni. És eljöttünk a kórházból.

A megoldás – craniosacralis terápia – Nunu elmegy, nem siet, lassan
Végre eljött a nagy nap. Megérkeztünk a Budafoki útra, a Natural Balance Craniosacralis Terápiás Központba. Kisfiam, amikor meglátta, hogy már megint valaki fehér ruhában akar valamit csinálni vele, hátat fordított és be sem akart jönni a kezelőbe. Terapeutánk, Sághy Péter, gyorsan polót cserélt – pirosra – és kisfiam így már szóba állt vele és velem is.
Az első kezelés kalandos volt, maximum 20 percet tudott Péter foglalkozni a kisfiammal, nemigen hagyta hogy hozzá érjen, izgett-mozgott, látszólag idegesítette az egész kezelés. A kezelés alatt is voltak elbambulásai, arcizma rángott, szemei felakadtak. Ekkortájt napi 30-50 rohamot számoltam. Egy nap olyan sok volt, hogy rémületemben feladtam a számolást. Az első kezelés délután 16.00 – 17.00h között volt, hatására azt vettem észre, hogy azt követően csak este 21.00 órakor volt az első roham.
Látván a hatást, eldöntöttük férjemmel, hogy heti rendszerességgel visszük a kisfiúnkat a kezelésekre. A terapeuta javaslatára életmódunkat is megváltoztattuk. Odafigyeltünk, hogy szigorúan minden nap délután aludjon legalább 1 órát, tablettel való játszást, TV nézést jelentősen – napi maximum 1-1,5 órára - csökkentettük, ha nézte a TV-t, odafigyeltünk, hogy ne sötétbe tegye, hogy a fénykontraszt ne legyen túl nagy. Napi rendszerességgel Omega3 halolajat és gyerekeknek való B-vitamin komplexet adtunk és adunk neki.. és sokat vagyunk kint a  szabadban.
A második kezelés alkalmával ... kisfiam még a kezelés előtt sírni, kiabálni kezdett. Péter nagy türelemmel, szakértelemmel közelített hozzá, és nem erőltettük a kezelést. A következő kezelésre megbeszéltem a kisfiammal, hogy mi nem tetszett  a kezelésen és annyit kért Pétertől, hogy még többet mosolyogjon és viccelődjön vele. Péter vette a lapot, és azóta nagy barátok.
A kezelések során jelentős változások történtek. A rohamok nem egyik napról a másikra tűntek el, hanem először az intenzitásuk csökkent. A három kezelés után észrevettük, hogy reggel, amikor felkel már nincs rohama, és a napközbeni rohamai rövidebbek lettek. Az 5-8 másodperces rohamból 3-5 másodperc lett. Intenzitása is kisebb lett – elmúlt az arcrángás, nem akadnak fel a szemei. Időközben Péter javaslatára én is elkezdtem a terápiát, hogy kiegyensúlyozottabban tudjam kezelni a fennálló helyzetet.

Jelenleg a 6. kezelésnél tartunk. A craniosacralis terápia hatására észlelhető változások:
- Az epilepszás rohamok jelentősen csökkentek (heti 1 roham)
- Ha van rohama, alig észrevehető, az intenzitása minimális.
- Étvágya jelentősen javult, olyan ételeket is megeszik, amiket eddig nem.
- Széklete lazább lett.
- Hangulata jelentősen javult.
- A hisztis rohamait könnyebben kezeli, azok pedig jelentősen csökkentek.

A terápia mellett rengeteg étkezési és életviteli tanácsot kaptunk, ami jelentősen segíti a családunk életminőségének javulását. Hálásak vagyunk Péternek, a rendelőnek a sok segítségért, és az asszisztensnek, Maricának a türelmes hozzáállásért.
J

2016-06-20
Tanulási nehézségek, arcüreggyulladás

9 éves kisfiú, másodikos. Tanulási nehézségek (szétszórtság, gyors kifáradás) és az elhúzódó arcüreggyulladás és orrdugulás miatt jöttünk. Kezelés után látványos javulás történt: jobban tanult, kevésbé fáradt el és kevésbé ellenkezett leckeírás előtt. Azután a kezelés után, amikor a terapeuta (Bodóné Dávid Judit) - a cranióra jellemző igen gyengéd érintésekkel - a szájába nyúlt, megoldotta a hónapok óta fennálló orrdugulás problémáját: könnyebben kiürült a letapadt váladék, és újra tudott az orrán át lélegezni, emiatt jobban is aludt. 
Köszönjük!

2016-06-03
Gyermekkori traumák feldolgozása

Nagyon sokat köszönhetek a craniosacralis terápiának. Már a második kezelés után jelentkeztek a pozitív hatásai, és a javuló tendencia azóta is tart: sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, nyitottabb vagyok, mint azelőtt. Eddig 5 kezelésen vettem részt, és kezelésről kezelésre könnyebbnek érzem magam, ahogy a gyermekkori kórházi beavatkozások (inkubátor, sorozatos, fél óránkénti vérvételek, béltükrözés, gyomorszonda) okozta érzelmi és testi szintű blokkjaim a terapeuta segítségével távoznak a szervezetemből. Szinte hihetetlen még most is, hogy ezek a megrázkódtatások mennyi kellemetlen fizikai tünetet és viselkedésformát képesek kialakítani és fenntartani évek, évtizedek múltán is. Tapasztalatom szerint a terápia többek között azért csodálatos, mert az esetleg már régen elfeledett fizikai vagy érzelmi behatások következtében kialakult problémákat mind fizikai, mind érzelmi szinten képes meggyógyítani, és ezáltal ugrásszerűen javítja azok életminőségét is, akik a hétköznapokban megszokott mércével mérve többé-kevésbé egészségesnek mondhatók.
A CST1 tanfolyamon tanultakat már én is sikerrel alkalmazom családi és ismeretségi körömben.
Köszönöm a kedves, hozzáértő, őszinte és segítő támogatást, amelyet mind páciensként, mind hallgatóként kapok Timitől, valamint Orsitól és kollégáitól – nagyon hálás vagyok érte.
Zsófi

2016-03-10
Májműködési rendellenesség

A májamban a hasi ultrahang és a CT egy csaknem szabályos kör alakú, 28 cm átmérőjű cisztát mutatott ki. Két alkalommal intervenciós radiológus drenálta a cisztát, amiből összesen kb. 11 l sűrű folyadék ürült. A közérzetem jobb lett, a vérnyomásom - ami addig a magas határán volt - normalizálódott, azonban néha megszédültem és éreztem, hogy gyengébb vagyok. Egy hónap múlva bakteriális fertőzést kaptam, és éreztem, hogy a ciszta visszatelítődött. A májfunkcióim nagyon rosszak voltak. Ismét drenálásra került sor, 4,5 l sűrű folyadék ürült le. A bakteriális fertőzés kb. 5 hétig tartott, 4 antibiotikum kúrán estem át, az utolsót már vénásan kaptam a kórházban. A CRP értékem a kórházból való távozáskor is 180 volt. A belgyógyász nem tudott mit kezdeni a ciszta  visszatelítődésével és az igen magas gyulladással. Én úgy éreztem, nem is volt kíváncsi az okokra, mindenképpen a műtét felé terelt, ami esetemben a jobb oldali lebeny (a májszövet kb. 2/3-a) kivételét jelentette volna. Igaz, hogy állítólag 1/3 májjal is lehet  élni, én azonban mindenképpen el akartam ezt kerülni. Közben kéthetente visszajártam az intervenciós radiológushoz, aki a műtétet nem javasolta, azonban 2 liternyi, sűrű folyadék visszatelítődést látott. Tanácstalan voltam.
A férjem kb. 3 éve elvégezte a craniosacralis terapeuta képzés 1. szintjét, ezért voltak ismereteink arról, hogy ezzel a módszerrel mit lehet elérni. Az Upledger Institute Hungary egyik munkatársát, Sághy Pétert ajánlotta, így bejelentkeztem hozzá.
Már az első kezelés után határozottan pozitív dolgokat észleltem. Megszűntek az utolsó drenálás óta állandóan fennálló fájdalmaim, mentálisan is nyugodtabb lettem a műtét kilátásba helyezésével ért sokk után. Éreztem, hogy kezelésről kezelésre csökken a ciszta mérete, 3 kezelés után már nem is éreztem a helyét. Közben olyat tapasztaltam, ami abszolút hitelessé tette számomra a módszert és a terapeutát egyaránt: Péter az alábbi ultrahangos vizsgálat előtt 2 nappal azt érezte, hogy a ciszta kisebb, és a folyadék tiszta benne. 6 kezelés után az intervenciós radiológus az ultrahangos vizsgálaton azt mondta, jó esélyem van arra, hogy a ciszta "konszolidálódjon", kevesebb benne a folyadék, és az általa ezelőtt minden alkalommal sűrűnek látott folyadék kitisztult.
Jelenleg 8 kezelésen vagyok túl, és a gyógyulásig folytatom. Nagyon köszönjük az egész családommal együtt Péter!
G.I., 53 éves

2015-10-22
Központi idegrendszeri sérülés

Kislányom, Liza április végén múlt 4 éves. Problémamentes terhességből a 41. héten született, 9/10-es Apgar értékkel. Az első 2 hónapban nem volt különösebb problémánk vele, talán csak az, hogy keveset evett. 2,5 hónaposan kezdődtek a gondok. Azt vettük észre, hogy egyre többször hátrafeszíti a kis fejét és emiatt a szopás is nagyon nehézkes volt. 3 hónapos korától már nem tudtam szoptatni. A gyerekorvosunk neurológushoz utalta, aki megállapította, hogy hipoton az izomzata, mely egy központi idegrendszeri probléma. Később ez az állapot átcsapott a másik végletbe, egy fokozott izomműködésbe. A neurológus gyógytornát javasolt. 4 hónapos korától heti két alkalommal hordtam Dévény-tornára. Ezt 1 éven kresztül alkalmaztuk Lizánál, de nálunk sajnos ez a módszer nem vált be, ezért 16 hónapos korától elkezdtünk egy komplex fejlesztést is, ahová a mai napig hordom. Ez idő alatt hordtam hidroterápiára is. Ennek ellenére 3 éves koráig csak nagyon kismértékű fejlődést értünk el nála. 3 évesen még csak “gagyogott”, hangutánzásai voltak, érthető, értelmes szavakat nem mondott. Szobatisztaság terén semmi előrelépés nem mutatkozott. Ekkor hallottam egy nagyon kedves ismerősömtől a craniosacralis terápiáról.
Elolvastam a tapasztalatokat és mivel volt hasonló problémával küzdő kisgyermek, így elhatároztuk, hogy kipróbáljuk a módszert. Felkerestük az Upledger Institute budapesti rendelőjét (Natural Balance), ahol 12 alkalommal jártunk Márkusz Zsókánál. Három alkalom után több eredményt értünk el, mint 3 év alatt az összes többi terápiával.
Mintha az a kis burok, amiben addig a kislányom élt, kinyílt volna. Elkezdett szavakat kimondani, minden alkalom után egyre bővült a szókincse. Volt egy túlhallása is, ami teljesen megszűnt. A figyelme rengeteget fejlődött. Végre felveszi a szemkontaktust, ami eddig nem volt jellemző. 
Kb a 10. alkalom után teljesen új emberke lett. Rendkívül közlékeny, lekötik a logikai játékok, babázás. Testvérével és ovis kis társaival szépen játszik. Megérti a kérésemet és teljesíti is. Végre kimondta élete első mondatait!
Hálás vagyok minden egyes óráért, amit a rendelőtökben Zsókánál tölthetünk és munkájáért, amivel hozzájárult kislányom fejlődéséhez. 
Köszönettel:
S.J. Éva

2015-10-17
Megkésett fejlődés

Az Upledger Institute budapesti rendelőjébe, Sághy Péterhez járunk terápiára 5 éves kisfiammal. Ígértem, hogy összeszedem mi minden változott a terápia hatására.
5 alkalom után az alábbi fejlődéseket értük el:
- elkezdett szaladni, mint a nyúl, gyorsan és könnyedén, előtte is szaladt, de nem ilyen ügyesen;
- nem esik nehezére hosszabb távokat legyalogolni;
- váltott lábbal lépcsőzik fel-le; 
- egyedül öltözködik gyorsan és ügyesen (előtte is tudott már öltözni, de nem tudott közben koncentrálni, ezerszer abbahagyta);
- szépen fogja, nem markolja a tollat, ecsetet, ceruzát és a rajzai is sokat fejlődtek; 
- az úszásoktató is észrevette, hogy bátrabban és ügyesebben mozog a vízben;
- kiegyensúlyozottabb;
-Végül de nem utolsósorban, nagyon szeret járni, úgy tekint ezekre az alkalmakra, mint egy kirándulásra, és első perctől annyira nyitott és közvetlen Péterrel, mint a közeli családtagokkal. Ez nála nagyon nagy szó!
Hálásan köszönünk mindent!
Tünde

2015-07-01
Gerincműtét után

Kedves Orsika!
Szeretném megköszönni azt a gondoskodást, amely az alkalmazott kezelésekkel hozzájárult ahhoz, hogy a mai nappal megélhetem a 75. életévemet.

Üdvözlettel:
Szeiler László

2014-11-18
Hiperaktivitás, agresszió

Kisfiam, Áron januárban lesz 3 éves. Veszélyeztetett várandósságból született császármetszéssel a 37. hétben. Sajnos születése után több probléma is volt: másfél hétre besárgult, egyfolytában csak aludt, majd hirtelen vérszegénysége miatt vért kapott. Ezután kb. 14 hónapos koráig szépen fejlődött, bàr nagyon érzékeny, sírós volt. Másfél éve kezdődtek újra a problémák. Az addig kiegyensúlyozott gyermekem járása megváltozott, szédült, hiperaktívvá, nyugtalanná vált. MRI-vizsgàlat kimutatta, hogy sajnos eltérés van az agyában.
Számtalan kivizsgálás, közel egy év szenvedés és reménytelenség dühössé és agresszívvé tette Áront. Elkeseredésemben sok helyen, sok embernél érdeklődtem, mivel tudnám megkönnyíteni a kisfiam és vele együtt a saját helyzetünket is. Ekkor találtam rá Gábriel Orsira és az általa meghonosított Craniosacralis terápiára, ami számos csodás változást hozott és hoz az életünkbe. Túl a 7. kezelésen Áron újra egy vidám, kiegyensúlyozott kisfiú, aki a CST-nek köszönhetően mára integrált közösségbe járhat. Az agresszív magatartás megszűnt, hiperaktivitása, figyelemzavara is sokat javult. A beszédfejlődése még mindig késik, de hisszük, hogy Orsi szakértelmével és további CST kezelésekkel ez is beindul hamarosan.
Még egyszer köszönünk mindent, Orsi!
Áron és szülei

2014-03-28
Várandósság alatt

A várandósság 6. hónapjában kezdtem el craniosacralis terápiára járni. Azért döntöttem a kezelés igénybevétele mellett, mert nagyon sok kellemetlen és fájdalmas tünettel küszködtem, amelyek jelentős mértékben megnehezítették a mindennapjaimat.
Migrénjeim voltak, fájt a hátam, a derekam, nagyon rossz volt a közérzetem, gyenge voltam, ingadozó volt a vérnyomásom, allergiából eredő állandó orrdugulásom volt.
A kezeléseknek köszönhetően elmúltak a kellemetlen tüneteim. Az első kezelés után nem jelentkeztek többé a fejfájásaim, izmaim, amelyek főleg vállban okoztak görcsös fájdalmakat, teljesen ellazultak, az orrdugulásom teljesen megszűnt. A derék- és hátfájást a 9. hónapra sem tapasztaltam újra.
A kezelések után úgy éreztem újjászületek, teljesen feltöltődtem mind testileg, mind lelkileg és tényleg élvezhettem a babavárás minden pillanatát.
Köszönöm Sághy Péternek a sok segítséget, a rendelőnek a kellemes, profi légkört. Tiszta szívből ajánlom minden kismamának, hiszen a kezelések nemcsak könnyebbé tették a mindennapjaimat, hanem tényleg örömtelivé varázsolták a babavárást.
D. Orsolya

2014-03-12
Viselkedészavar, tikkelés

Kedves Irénke!
Ezúton szeretnénk megköszönni azt a segítséget, amit munkájával életünkbe hozott.
A történetünk röviden:
Két gyermekünk van. Most 5 éves fiunk viselkedése húga születését követően megváltozott, amit csak fokozott az óvoda elkezdése. Egyre nehezebben tudta, tudtuk “kezelni” a helyzetet. Dühkitörések, engedetlenség, hisztirohamok követték egymást, látszólag minden ok nélkül és bármelyik pillanatban. A végső “elkeseredésében” pedig “tikkelni” kezdett. (köhögés, ásítás, böfizés percenként 5-6 alkalommal.) Több irányban is próbáltunk megoldást találni a kialakult helyzetre. Mozgásterapeuta és pszichológus felkeresése után, korábbi biatorbágyi tapasztalataink alapján kezdtünk el érdeklődni craniosacralis feszültségoldás iránt, mert nagyon sok gyülemlett fel gyermekünkben és bennünk is.
Lakhelyünk közelében próbáltunk segítséget találni, így jutottunk el Jendrolovitsné RÁkász Irénhez, Irénke nénihez. Először Barnus, majd én is részt vettünk a több alkalmas feszültség oldáson és MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETÜNK.
Már az első alkalom után gyermekünknél megszűntek a tikkek illetve a terápia előrehaladtával a házunkba beköltözött a nyugalom. Gyermekünk életében bekövetkezett változásokon felbuzdulva én is részt vettem egy több alkalmas kezelésen. Nálam a legfőbb változás a rég elfeledett nyugalom megtapasztalása mellett a vérnyomásom helyrebillenése volt.
Kívánom, hogy más is átélje ezeket a felszabadító érzéseket.
További sok sikert kívánunk munkájához:
S.R. és családja

2013-11-10
Gerincsérv

50 évesen sajnos több gerincsérvem van, a derekamnál és a nyakamnál is. Fájdalmat is általában ezeken a területeken érzek. Rosszabb esetekben sugárzó fájdalom jelentkezik a lábamban és a karomban.
Egy intenzívebb sportolási időszak után az erős fájdalmak mellett a bal lábam elkezdett gyengülni is. A vizsgálatok során kiderült, hogy a több meglévő gerincsérvemből az egyik kiszakadt. Hagyományos terápiát kaptam és manuálterápiára is elmentem. A lábam gyengesége elmúlt, de a fájdalmak megmaradtak.
Ekkor egy ismerősömtől hallottam a craniosacralis terápiáról és kértem az Ön segítségét.
Az első kezelés után nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem magam. Másnap a szokásos helyeken kisebb fájdalmak, bizsergések, valamint álmossági rohamok jelentkeztek. Két nappal a kezelés után erősebb fájdalmak jelentkeztek, de új helyeken. Ez azután pár nap alatt elmúlt.
Két hét múlva mentem a második kezelésre, ami után hasonlókat tapasztaltam, de csökkenő intenzitással. Időközben ismét elkezdtem, igaz csak könnyedén, sportolni. A helyzet így sem rosszabbodott.
A harmadik kezelés után, már nagyon oda kellett figyelnem, hogy érzek-e bármilyen fájdalmat.
A negyedik kezelésre már úgy mentem, hogy az eddig makacsul ragaszkodó fájdalmak 6 hét alatt elmúltak. Feltűnő volt, hogy a nyakam is sokkal jobban mozgott.
Meggyőződésem, hogy a craniosacralis kezelések hatékonysága segítette elő a gyógyulásomat.
Köszönöm szépen:
Ákos

2013-09-06
Gerincproblémák

Harmadik gyermekemet várva, 7. hónapos várandósan jutottam el craniosacralis kezelésre, melyre a terhességem alatt diagnosztizált - de nem akkor kialakult- gerincbetegségeim (sérv, csigolyaelcsúszás, lumbágó), illetve az emiatt érzett állandó hát- és derékfájdalmaim, valamint az ezzel járó félelmeim, aggályaim (szülés, babám féltése) miatt mentem el. Bár közvetlenül a kezelés után voltak felerősödések a tüneteimben, utána viszont erőteljes javulást éreztem, fájdalmaim enyhültek, kedélyem sokat javult, pozitívabban láttam a jövőt.
Fontos hozzátennem, hogy több módszert is kipróbáltam a craniosacralis terápia előtt és közben is, amik szintén jó hatással voltak (Alexander-technika, kineziológia, manuálterápia), de egyértelművé vált, hogy a nagyobb fokú javulást mind testi, mind lelki szinten a craniosacralis kezelésekkel érhettem csak el.
Közvetlenül szülés előtt állva, kisebb hát-, és derékfájdalommal, pozitívan előre nézve várom a történéseket... Ha a szülés után úgy érzem, hogy segítségre van szükségem, újra jövök, mert maximálisan bízom a módszerben!
Köszönöm a sok segítséget és a jó légkört, amit a kezelések során teremtettetek!
Timi

2013-09-05
Allergia

Koraszülött ikerlányaim révén ismerkedtem meg a craniosacralis terápiával. Mivel több mint 20 éve allergiával küzdöttem (főként parlagfű, de számos egyéb dolog is), gondoltam én magam is kipróbálom a gyógymódot. Korábban több alternatív módszerrel is próbálkoztam, sajnos  sikertelenül, de soha nem adtam fel, hogy megszabaduljak a minden nyarat tönkretevő szenvedéstől.
Az allergiás szezon előtt keresetem fel Gábriel Orsolya rendelőjét, ahol mindössze 2 kezelésen vettem részt. Ennek már két éve. Azóta is teljesen tünetmentes vagyok és elkötelezett híve lettem a craniosacralis terápiának. Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek ezt a hihetetlenül csodálatos módszert.
W. Boglárka

2013-06-11
Epilepszia

Kisfiunk 6 hónapos volt, amikor először vettünk észre nála révületszerű felfelé nézést, ill. elbambulásokat. Azonnal orvoshoz fordultunk, de akkor már fel voltunk rá készülve, hogy ez valószínűleg epilepszia. Sajnos az EEG vizsgálat igazolta ezt. A kezelőorvos Keppra gyógyszerre állította be kisfiunkat. Folyamatosan fel kellett jegyeznem a rohamokat, melyek egyre sűrűbbek lettek. Voltak napok, amikor a rohamok száma 26 fölé emelkedett. A háziorvos, amikor rákérdeztem, hogy kb. mikorra nőheti ezt ki, azt mondta, hogy iskolakezdésre biztosan. Belül egy hang mégis azt súgta, hogy a mi fiunk hamarabb túl lesz ezen. Férjemmel úgy éreztük, kell, hogy legyen más út is a gyógyulás felé, ezért keresgélni kezdtünk az interneten, ahol férjem megtalálta a Duna TV riportját Gabriel Orsolyával, mely nagyon mély benyomást tett ránk.
Onnantól kezdve tudtuk, csak Ő tud a fiunknak segíteni. Soha nem hallottunk azelőtt a Craniosacralis terápiáról és az, hogy ilyen hamar sikerült rátalálni Orsolyára, biztosan nem volt véletlen. Már az első kezelés után látható volt a javulás. A fiunk sokkal aktívabb, figyelmesebb lett, és mintha mázsás súlyoktól szabadult volna meg.  Meg akart gyógyulni, és 2 kezelés után, 10 hónapos korára teljesen tünetmentes lett, melyet az EEG vizsgálat is bizonyít. Tudjuk, hogy a fiunk választotta Orsolyát és a hozzá vezető utat, és ezért végtelenül büszkék vagyunk rá. Mi pedig, mint a szülei örökké hálásak leszünk Orsolya segítő kezének.

2013-04-25
Látásromlás

Másfél hónappal ezelőtt súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam. A gondos orvosi kezelés ellenére a jobb szemem szaruhártyájának állapota nagyon gyorsan romlott, már a részleges vakság lehetősége is felmerült. Mivel hallottam, hogy a craniosacralis terápia gyors eredményekkel kecsegtet, nekem pedig minden nap számított, azonnal bejelentkeztem egy kezelésre. A következő kontroll során első alkalommal mondta azt az orvosom, hogy a szemem állapota végre javulni kezdett. Emellett már az első craniosacralis kezelés után elmúlt az a fájdalom, amelyet minden nyeléskor éreztem a betegség kezdete óta.
A harmadik kezelés másnapján azt vettem észre, hogy rosszul látom a számítógép monitorját, alig tudom elolvasni a betűket. Attól tartottam, hogy a másik szememet is megtámadta a betegség. A vizsgálat azonban megállapította, hogy a homályos látás oka az, hogy a régóta erősen rövidlátó bal szemem fél dioptriát javult, és az addig viselt -7,5-ös kontaktlencse már túl erős! Ez volt a "hab a tortán" :)
Hálásan köszönöm Sághy Péter terapeuta segítségét. Könnyen lehet, hogy neki köszönhetem a jobb szemem világát.

2012-06-04
Agyi ciszta, epilepszia

Kislányunk, Bianka tervezett császármetszéssel, 38. hétre, komplikációk nélkül született. Születésekor lyukas szívet diagnosztizáltak nála, ami miatt átkerült megfigyelésre egy csecsemő-intenzív centrumba, ahol sajnos 3 fertőzést is elkapott. A fertőzések hatására az agyban kialakult egy ciszta, ami később egyensúlyzavart és epilepsziás rohamokat okozott. Már 3 különböző gyógyszert szedett, amikor egy ismerősünk tanácsára elkezdtük a craniosacralis terápiát.
Az első kezelés számunkra nem is remélt módon jelentős javulást hozott Bius egyensúlyérzékében, és a rohamok, amik korábban heti szinten jelentkeztek, az első kezelés után teljesen megszűntek. A neurológussal együttműködve fokozatosan csökkentettük a gyógyszereket, amiket mára - az epilepsziás rohamokkal együtt - teljesen el is hagytunk. Mi nagyon sokat köszönhetünk Orsinak és rajta keresztül a craniosacralis terápiának.
Bius szülei

2011-12-13
Gerincfájdalom, discus-rendellenesség, peroneus-bénulás

Kedves Orsolya!
Őszintén csodálom elhivatottságát. Önt sajnos csak a médiából ismerem - nagyon nagy hatást tett rám. Köszönetet szeretnék mondani áldozatos munkájáért és kitartó oktatási tevékenységéért, a craniosacralis terápia Magyarországon való alkalmazásáért.
Engedje meg, hogy ezúton mondjak köszönetet kiváló tanítványának, Jendrolovicsné Rákász Irénnek, aki az Ön módszerével megszabadított a gyötrelmes gerincfájdalmaimtól. Ma már elviselhető életet tudok élni. Lumbalis és más intervertebralis discus rendellenességek miatt klinikákról klinikákra jártam, beleegyeztem egy lézeres műtéti eljárásba, ami némileg enyhítette a fájdalmaimat, viszont a lábamban részleges peroneus-bénulás alakult ki. Aztán odáig jutottam a betegségemmel, hogy Boston-fűzőbe kerültem éjjel-nappal, és előjegyeztek egy korrekciós műtétre.
A Jóisten gondviselése által kerültem az Ön tanítványához, Irénhez, aki a craniosacralis terápiával 3-4 kezelés után megszabadított a fűzőtől, és további eredményes munkája után a műtétre sem került sor. Peroneus-bénulásom is 90%-ban regenerálódott.
Ezért az áldozatos munkáért csak hálával tartozom gyógyítómnak és a módszer hazai tanítójának, Önnek.
Kívánok továbbiakban jó egészséget és sok gyógyuló beteget.
Őszinte tisztelettel:
Kovács Márta, Szekszárd

2011-12-09
Fülzúgás, hallásromlás

42 éves vagyok. Kb. 10 éve kezdődött a fülzúgásom. Az orvosok tüneti kezelésként gyógyszerekkel, különféle terápiákkal próbáltak segíteni. Hiába. Semmi nem használt, a hallásom egyre jobban romlott, míg végül 2 éve teljesen megsüketültem a bal fülemre és hallókészüléket kaptam.
A TV-ben hallottam a craniosacralis terápiáról. Eddig 6 alkalommal voltam kezelésen. A hallásom a 2. alkalom után elkezdett visszatérni. A kezelések alatt kiderült, olyan lelki problémával küszködtem, aminek okát nem akartam hallani, ezért "bezártam a fülem".
A kezelések hatására sorra szűntek meg a fizikai problémáim (pl. hát- és derékfájás), és a lelki problémáim is oldódnak. A fülemre felírt gyógyszerelet már teljesen elhagytam, a pajzsmirigy-gyógyszeremből is már cask fél adagot szedek.
A család, a barátok és a kollégák is örömmel tapasztalják a változásokat, látják, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, harmonikusabban élek.
Köszönöm!
B. Gabriella

2011-09-21
Csípőízületi rendellenesség

Kedves Orsolya!
9 hónapos kislányommal jártam Önnél, akinél a 6 hetes kötelező ultrahangvizsgálaton csípőízületi elégtelenséget állapítottak meg. Dévény-módszerrel tornáztattuk minden nap, egészen 7 hónapos koráig, míg a gyógytornász renben találta a csípőjét.
Kislányom betöltötte a 9. hónapot, amikor a körzeti orvos észrevette, hogy a combján aszimmetrikusak a redők és furcsán tartja a lábacskáit. Ekkor jöttünk el Önhöz, ahol egyetlen kezelés után még aznap szimmetrikusak lettek a redők. Nagyon köszönjük!
Mihalik Ildikó

2011-09-08
Mozgásszervi panaszok

Kedves Orsolya!
Jobb oldali csípőm beszűkült mozgása és nagyon erős forgó- és lábfájdalom miatt jelentkeztem Önöknél 2011. június 20-án. Néhány kezelés után már javult az állapotom. ...A 3-4. alkalom után már alig vártam a következő kezelést... a fájdalom erőssége és gyakorisága jelentősen csökkent, és kevesebb gyógyszert kellett bevennem.
Mostanában a kezelések alatt már olyan kellemes élményben volt részem, mintha semmi bajom sem lenne, a beteg lábammal bármilyen mozdulatot meg tudnék tenni. Csodás érzés! A fizikai javulás mellett a kezelés nagyon jó hatással van az általános közérzetemre. Végül, nagyon-nagy lépés, 4 napja nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót! Bizalommal és várakozással mentem Önökhöz, ma már örömmel és megelégedéssel teszem.
Köszönet érte Önnek és a remek tanítványainak!
Tisztelettel és szeretettel:
Margó, Budapest

2011-06-10
Autoimmun betegség, megkésett gyermekáldás

Kedves Orsolya!
Mi még személyesen nem találkoztunk, de tevékenységének, és ezáltal tanítványának köszönhetően egy csodának lehetek része, amelyet most megosztok Önnel.
2001-ben egy 34 hetes halvaszülést követően SLE-s (systemas lupus erithematosus) beteg lettem. Ez az autoimmen betegség 2011. januárjában veszélyes támadásba lendült: vese- és szívburokgyulladás, fogyás. Az egyetlen orvosilag adható gyógymód a szteroid, amelyet nagy dózisban kaptam - mellékhatásaival együtt. Gyorsan gyógyultam, így csökkentették az adagot, mire a betegség egy másik tünete, az egész testet érintő bőrgyulladás jelentkezett. A szteroidot ismét napi 10 tablettára emelték, a kiegészítő gyógyszerekkel együtt reggel 15, délben 4, este 4 tabletta volt a "menüm". Az orvosok kb. 1 évet jósoltak a teljes gyógyulásig.
Ekkor kerestem fel a lakhelyemtől 70 km-re gyógyító Jendrolovicsné Rákász Irént, az Ön tanítványát, akitől már az első alkalom után jobb közérzettel távoztam. Hosszú idő után újra tudtam nevetni, testi-lelki könnyebbséget éreztem. A szegedi klinikán a professzorasszony nem hitt a szemének, mikor engem meglátott. Azt kérdezte, mit csináltam, hogy ilyen szép a bőröm? A gyógyszereket ismét csökkenteni kezdték, és nem történt rosszabbodás. Sőt!
Hosszú várakozás és sok sikertelen próbálkozás után 38 évesen a legváratlanabb időpontban teherbe estem. Jelenleg egy 20 hetes kislány ficánkol a pocakomban. A várandósság problémamentes, a leleteim jók, a bőrömön nyoma sincs gyulladásnak. Irénkénél júniusban voltam először, a baba augusztusban jött, a 4. kezelés után. Azóta is járok kezelésre, mert érzem, hogy jó nekem és a babának is. Leírhatatlan az a testi-lelki megerősödés, jobb közérzet, amit a kezeléseket követően hosszú ideig érzek. Szülés után is menni fogok a babával együtt, mert tudom, hogy nála jó kezekben leszünk.
Hálás vagyok Önnek is és Irénkének is, hogy a Budapesttől távol élők is lehetőséget találnak a gyógyulásra, amely veszélytelen, hatásos és ráadásul igen kellemes is.
Akinek csak tudom elmondom, hogy minden betegségből van kiút, még ha azt orvosilag gyógyíthatatlannak mondják is, csak meg kell találni a megfelelő gyógymódot. Én megtaláltam!
Köszönöm!
Kiss Lászlóné, Jánoshalma

2011-02-27
2011. február 27.

Kedves Orsi!
A kislányom 2,5 évesen nem beszélt még… Felkerestünk egy neurológust, aki 20 perc vizsgálat után kijelentette, hogy a lányunk autista, a diagnózist arra alapozva, hogy a lányunk nem keresett szemkontaktust vele, és nem figyelt a környezetére, ami igaz is volt.

2011-02-08
Abszensz epilepszia

A 6 éves fiamnál néha-néha elbambulásokat vettünk észre. Először még fel sem tűnt, de amikor sűrűsödtek, akkor már egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben. Vidámságát is elvesztette és mogorva lett. Alapvetően stresszelős és mindent a lelkére vesz, valószínűleg ez lehet az egyik oka a betegségének. Elvittük a körzeti orvoshoz aki neurológushoz beutalta. A vizsgálat alatt is volt elbambulása, az EEG is kimutatta. Abszensz epilepszia... Convulex szirupot írtak fel neki. A gyógyszerezés nem volt szimpatikus a lehetséges mellékhatások miatt, ezért próbáltuk más módon csökkenteni a tüneteket (TV-től/videojátéktól eltiltás, jobban odafigyeltünk az "egészséges" táplálkozásra, vitaminok), sajnos nem sok sikerrel. A bambulások kezdtek veszélyessé válni (pl.: járdán gyaloglás közben elbambult és elkezdett az úttest felé tartani), ezért elkezdtük a gyógyszeres kezelést. 4 hónap alatt nem lett jobb a helyzet, sőt az utóbbi időkben egyre sűrűbbek és hosszabbak lettek az elbambulások. Nagyobb gyógyszer adagot vagy más gyógyszerekkel való kisérletezést nem szerettünk volna, ezért alternatív gyógymódokat kerestünk.
A Craniosacralis terápiát és a Neurofeedback-et ajánlották. A Duna TV-n láttunk egy riportot Gábriel Orsolyával és végül is a Craniosacralis terápia mellett döntöttünk. Így jutottunk el Orsolya rendelőjébe. Első alkalommal a terapeuta azt mondta, hogy 3-4 kezeléssel jó eredményt lehet elérni. Már az első kezelés után ritkultak az elbambulások (a naponta töbsször előforduló 2-3 mp-es elbambulások helyett két nap alatt egy felpillantást vettünk észre, kb fél másodperces lehetett). 2 hét alatt 4 kezelésen voltunk. Azóta egyszer sem fordult elő bambulás. A gyógyszer szedésről is leálltunk. Újabb két hét múlva voltunk még egy kezelésen, de szerencsére nem volt visszaesés, minden rendben volt. Most már lassan egy hónapja gyógyszer nélkül is tünetmentesek vagyunk. Ha esetleg újra előfordulnának a tünetek, már tudjuk, hogy hova forduljunk segítségért...

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x