Craniosacralis terápia 2

az Upledger-féle Craniosacralis terapeutaképzés

2. szintje

 

A KÉPZÉS LEÍRÁSA
- A CST2 a koponyaalap működési zavarainak tanulásával kezdődik, ahogy azokat Dr. William G. Sutherland diagnosztizálta és kezelte. A tanfolyam során a résztvevők megtanulják, hogyan integrálhatják Sutherland technikáit a 10-Step Protocol rendszerébe, hogy felismerhessék és meghatározhassák a léziókat, blokkokat, majd elvégezhessék a szükséges egyéni korrekciókat.
- Elvégezzük a rágószervrendszer vizsgálatát a kemény szájpad, a mandibula és a temporomandibularis ízület megfigyelésével és kezelésével.
- A Képzésen való részvétel lehetővé teszi, hogy a résztvevők finomítsák azokat a képességeiket, amelyekkel felismerhetővé és kezelhetővé válnak a spheno-palato-vomero-maxillaris egység mozgásának rendellenességei, és a fogak blokkjai.
- A résztvevők képessé válnak megfigyelni és értékelni az általános vitalitást, az emocionális állapotot és a biokémiai működési zavarokat a craniosacralis ritmust “significance detector”-ként használva.
- Elsajátítható az érzékelhető fiziológiai jelenségekre alapuló 4 teljes-testvizsgálati módszer: “arcing”, craniosacralis mozgás, fasciacsúsztatás, durazsák mobilitása/ paravertebrális mozgás.
- A résztvevők betekintést nyerhetnek továbbá a SomatoEmotional Release® alkalmazásába és az energiaciszták oldásába.A SORON KÖVETKEZŐ CST2 KÉPZÉS IDŐPONTJA

2023. november 2-4.
Jelentkezési határidő: 2023. október 1.


 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

4 nap, alacsony létszámú csoport esetében 3 nap, az alábbi kezdési időpontokkal:
1. nap: regisztráció 9.30h-10.00h, a Képzés aznap kb. 18.00h-ig tart.
2. nap: 9.00h - kb. 17.00h
3. nap: 9.00h - kb. 17.00h
4. nap: 9.00h - kb. 15.00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont kitolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen. Ezért kérünk mindenkit, hogy a képzés időtartamára ne tervezzen egyéb délutáni/esti programot.

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE

Terrapark Irodaház, Konferenciaterem
2040 Budaörs, Liget u. 3/2., III. emelet
Kapucsengő: Konferenciaterem

 

INSTRUKTOR
Gábriel Orsolya, CST-D, N.P. - nemzetközi instruktor és vizsgáztató


 

A KÉPZÉS TEMATIKÁJA
A koponyaalap működési zavarai
A kemény szájpad, a mandibula és a temporomandibularis ízület működési zavarai
Teljes-testvizsgálati módszerek: „Arcing” technika, fasciacsúsztatás, CSR és a durazsák viszgálata
Az energiaciszta (Energy Cyst)
Pozicionális szöveti oldás
Bevezetés a SomatoEmotional Release®-be
 

 

A KÉPZÉS RÉSZVÉTELI DÍJA
A Képzés részvételi díja: 198.000 Ft, azaz Egyszázkilencvennyolcezer forint, amely magában foglalja 1 db magyar nyelvű CS2 Tanulási segédlet árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt, továbbá a részvétel feltételeként ismertetett 4 demo-kezelés díját sem.

Ismétlők számára a részvételi díj 110.000 Ft.

 

A FIZETÉS MÓDJA ÉS FELTÉTELEI
Jelentkezéskor 48.000 Ft regisztrációs díj fizetendő banki átutalással. Átutaláskor a Közlemény/Megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (CST2.20). A hátralék összege 150.000 Ft. A hátralék előzetes egyeztetést követően készpénzben vagy banki átutalással fizetendő 2023. október 1-ig.
 

 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK
Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 48.000 Ft regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.
 

 

A KÉPZÉSEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI
- Sikeresen elvégzett Upledger-féle CST1 képzés;
- Általános irányelveink, eljárási szabályzatunk (Etikai Kódex) elfogadása;
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása;
- Legalább 75 teljes 10-Step protocol elvégzése;
- Legalább 30 esettanulmány elkészítése a csatolt minta alapján (“Esettanulmány_Összevont munkalap”).
Leadási határidő: 2023. november 1. A beküldés elektronikus formában történik.
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi fénykép) beadása a megadott határidőn belül;
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése;
- A képzést megelőző 6 hónapban legalább 4 tanulócsoportos foglalkozás teljes időtartamában való igazolt aktív részvétel;
- A képzést megelőzően a CS1 tananyagából tett sikeres szintvizsga előzetesen egyeztetett időpontban Gábriel Orsolyánál.
A szintvizsga ára: 20.000 Ft. 
Szintvizsgára jelentkezés határideje: 2023. szeptember 1.
Szintvizsga letételének határideje: 2023. október 1.
- 3 craniosacralis demo-kezelésen páciensként való aktív részvétel három különböző, nemzetközi CST-T minősítésű, tanársegéd kinevezésű, legalább 4-es (SER2) végzettségű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében, a képzést megelőző 60 napon belül. Ezek díja közvetlenül az adott kezelést megelőzően készpénzben, a helyszínen fizetendő.
- 1 további craniosacralis demo-kezelésen páciensként való aktív részvétel egy nemzetközi CST-T minősítésű, tanársegéd kinevezésű, legalább 4-es (SER2) végzettségű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében, a képzés utáni 30 napon belül. A 4. demo kezelés díja a képzés első napján, a regisztráció során, készpénzben fizetendő.

A demo-kezeléseken való részvétel elengedhetetlen fontosságú, melynek 3 fő oka van:
1. A hallgató saját magán tapasztalhatja meg azoknak az arckoponya- és a sphenobasilaris lézió-kezelési technikáknak a közvetlen hatását, amelyet elsajátítani készül.
2. A saját blokkok, elakadások oldása jelentősen növeli az érzékelés képességét, ami nagyban megkönnyíti a képzés bizonyos technikáinak elsajátítását.
3. A minősített terapeutáknál, tanársegédeknél szerzett tapasztalatok teszik lehetővé a résztvevők közötti értékes visszajelzéseket az érintés minőségével, az egyes technikák kivitelezésével kapcsolatban a képzés gyakorlati részei alatt.

 

 

A JELENTKEZÉS MÓDJA
A szükséges dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva tölthetők le. A Jelentkezési lapot 1, a Képzési szerződést 2 példányban egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni az UIH székhelyére: 
Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73
Előzetes egyeztetést követően személyesen is be lehet vinni budapesti vagy biatorbágyi rendelőinkbe.

 


AJÁNLOTT IRODALOM
John E. Upledger, D.O., O.M.M. – Jon D. Vredevoogd, MFA: CranioSacral Therapy, 7-15. fejezet;
John E. Upledger, D.O., F.A.A.O.: CranioSacral Therapy: Beyond The Dura, 3. fejezet
Az irodalom magyer nyelven nem áll rendelkezésre.

 


KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK
A képzésen bizonyos gyakorlatok gumikesztyű használatát teszik szükségessé, amit szervező biztosít a hallgatók számára. Latex-érzékeny résztvevőknek  maguknak kell gondoskodniuk más anyagból készült kesztyűről.

Hang- és képrögzítés
A résztvevő tudomásul veszi, hogy az Upledger Institute Hungary és Barral Institute Hungary valamennyi képzésének ideje alatt fénykép-, hang- vagy képfelvételt nem készíthet. Résztvevő ugyanakkor kifejezett és határozott hozzjárulását adja ahhoz, hogy Szervező a képzésen a résztvevőkről hang-, fénykép- és videófelvételeket készítsen és azokat nyilvánosan elérhető internetes oldalaira feltöltse, illetve az Upledger Institute Hungary és Barral Institute Hungary képzéseinek népszerűsítésére felhasználja.

Igazolás
A résztvevő a Képzés végén az Upledger Institute Hungary által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!
A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a 'Craniosacralis terapeuta' cím használatára, illetve tevékenységét craniosacralis terápia névvel illetni mindaddig, amíg a Képzést követően a CST1 és CST2 tananyagból sikeres CST-T (Craniosacral Therapy Technique Certificate) vizsgát nem tett.

Felhívjuk továbbá a jelentkezők szíves figyelmét, hogy a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V.28.) NM rendelet alapján a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazása engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani!

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

Esettanulmany_Osszevont_munkalap
CST2.20_Jelentkezési lap
CST2.20_Jelentkezési lap ismétlőknek
CST2.20_Képzési szerződés
CST2.20_Képzési szerződés ismétlőknek

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x