CST Touching The Brain 1: Stimulating Self-Correction Through the Glial Interface (CTTB1)
 


KÉPZÉS IDŐPONTJA
2022. május 12-15.

Jelentkezési határidő: 2022. április 12.

A KÉPZÉS HELYSZÍNE
Terra park, Konferenciaterem
2040 Budaörs, Liget u. 3/2

 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA
4 nap, az alábbi kezdési időpontokkal:
1. nap: regisztráció 11.00h, a Képzés aznap 20.00h-ig tart.
2-3. nap: 12.00h - kb. 20.00h
4.nap: 12.00h - kb. 18.00
A képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont kitolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen. Ezért kérünk mindenkit, hogy a képzés időtartamára ne tervezzen egyéb esti programot.

 

INSTRUKTOR
Tad Wanveer CST-D, LMBT -  a képzés kidolgozója
Hibrid képzés (a hallgatók személyes, az instruktor online jelenlétével)
 


A KÉPZÉS LEÍRÁSA
A csontos koponyán belül milliónyi csillag-alakú sejt található mindannyiunk agyában. Az ilyen csillag alakú sejteket az ún. gliasejtek közé soroljuk, melyek az idegrendszer fejlődésének, szerkezetének és működésének fő szabályozói. Az idegrendszeri folyamatok alapegységeként annak egészségét és patológiás működését befolyásolják. A gliasejtek és a neuronok alkotják az érzékelés, a percepció, a memória és a cselekvés belső univerzumát. Befelé irányuló palpációval ... gyengéden megérinthetjük őket.

- Hogyan lehet CST technikákkal elérni az agyat és a gerincvelőt?
- Létezik olyan biomechanikai útvonal, melyen keresztül a CST korrekciós technikái a terapeuta kezéből elérik a központi idegrendszer mélyét?
- És ha igen, mely sejtek alkotják ezt a korrekciós útvonalat, mi a szerepük és hogyan segítik a központi idegrendszer gyógyulását és működését?

A válasz a gliasejtekben rejlik...

A craniosacralis rendszer közvetlenül kapcsolódik a gliasejtek mátrixához az agyban és a gerincvelőben. Ez a kapcsolat egy erősen befolyásos útvonal, melyen keresztül a CST glia-technikái felhasználhatók az idegrendszer szerkezetének, működésének, gyógyulásának és egészségének javítására.
A gliasejtek közvetlen matrixban kapcsolódnak a központi idegrendszer egészéhez, amely közvetlenül a craniosacralis rendszerrel egyesül.
Tad egy olyan modellt kínál, melyben ez a kölcsönös kapcsolat segít megérteni, hogyan éri el a craniosacralis rendszer a központi idegrendszert, támogatva annak egészséges működését.

A gliasejtek egy új megvilágításba helyezik a craniosacralis terápiát és a központi idegrendszer működését.

 

A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

- A gliasejtek fajtái és működésük

- Megvizsgáljuk, hogyan építik fel a gliasejtek a test központi idegrendszeren kívül eső részének és a központi idegrendszer belsejének terápiás határfelületet

- Felfedezzük a gliasejtek szerepét a cerebrospinalis folyadék termelésében és a liquoráramlás szabályozásában

- Megtanuljuk, hogyan támogatják a gliasejtek az idegrendszer egészségét 

- CST glia-technikákkal ösztönözzük az idegrendszer optimális egészségét

- A glia-technikák segítségével olyan idegrendszeri rendellenességekkel dolgozunk, mint pl. az autizmus spektrum zavar, a szenzoros integrációs zavarok, traumás agyi sérülések, neurodegeneratív rendellenességek, cerebralis paresis, epilepszia, gerincvelői sérülések, szorongás és neuropátia

- Gazdagítjuk és finomítjuk CST palpációs és kezelési képességeinket

 


HALLGATÓI VISSZAJELZÉSEK
 

"Egy igazi áttörés a CST curriculumban! Tad ezt az igen komplex tudományt olyan könnyen elsajátítható technikákká alakította át, melyek mélyreható változásokat eredményeznek! Az animációktól leesett az állam!"

 Cheryl Ann Lombardi

"IMÁDTAM ezt a képzést! Tad a lehető legnagyobb alapossággal, intelligenciával, és ami ugyanilyen fontos, szívvel-lélekkel mutatta be ezt a képzést. Ez a tudásanyag a következő mérföldkő!"

 Shyamala Strack, OTR/L, CST-D, Upledger-instruktor

"Ez a tananyag nem csak könnyen érthető, hanem szórakoztató is! A kezelések egyszerűek, szépek és kreatívak. Alig várom a folytatást!"

 Maria Scotchell, BA, LMT

"Csak a kíváncsiságodat és a kezeidet hozd a képzésre! Ezt követően a praxisod soha nem lesz már ugyanaz. Egy izgalmas és hasznos utazás a páciensek és a terapeuták számára egyaránt."

 Mariann Sisco, PT, CST-D, Upledger-instruktorRÉSZVÉTELI DÍJ

A részvétei díj 249.000 Ft, azaz Kétszáznegyvenkilencezer forint, amely magában foglalja 1 db CTTB1 Tanulási segédlet árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt, továbbá a részvétel feltételeként ismertetett kezelés és tanulócsoportos foglakozások, magánórák díját sem.

2023. január 1-től az áraink változhatnak.

A FIZETÉS MÓDJA ÉS FELTÉTELEI

Jelentkezéskor 50.000 Ft, azaz Ötvenezer forint regisztrációs díj fizetendő banki átutalással. Átutaláskor a Közlemény/Megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (CTTB1). A hátralék összege 199.000 Ft, azaz Egyszázkilencvenkilencezer forint, amely előzetes egyeztetést követően készpénzben vagy átutalással fizetendő.LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 50.000 Ft regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

- Sikeresen elvégzett CST1 és CST2 képzés . Kivételes esetekben CST1-et végzett hallgatók is felvételt nyerhetnek. Ez minden esetben az Intézetvezető személyes döntése, amely a felvételét kérő hallgató szakmai hátterén, vizsgaeredményein, palpációs készségein, a továbbképzéseken való részvételeinek számán, gyakorlati aktivitásán, stb. alapszik.
- Általános irányelveink, eljárási szabályzatunk (Etikai Kódex) elfogadása
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása.
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi fénykép) beadása a megadott határidőn belül.
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése.
- A képzést megelőzően a CST2, felvételt nyert CST1 szintű hallgatók esetében a CST1 tananyagából tett sikeres szintvizsga előzetesen egyeztetett időpontban. A szintvizsga ára: 20.000 Ft
- A képzést megelőző fél évben legalább 4 tanulócsoportos foglalkozás teljes időtartamában való igazolt aktív részvétel
- 1 CST/SER kezelésen páciensként való aktív részvétel egy nemzetközi CST-T minősítésű, tanársegéd kinevezésű, legalább 4-es (SER2) végzettségű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében.A JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva tölthetők le.AJÁNLOTT IRODALOM

Tad Wanveer CST-D, LMBT: Brain Stars, Glia Illuminating CranioSacral Therapy
John. E. Upledger. DO, OMM: A Brain is Born
Netter, MD: Netter Anatomy: Atlas of Human NeuroscienceKIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen. A képzés során érintett anatómiai fogalmak listája megtalálható a lap alján a képzéssel kapcsolatos dokumentumok között 'CTTB1_Anatómiai fogalmak és kifejezések' néven.

Ruházat
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!
 

Hang- és képrögzítés
A résztvevő tudomásul veszi, hogy az Upledger Institute Hungary és Barral Institute Hungary valamennyi képzésének ideje alatt fénykép-, hang- vagy képfelvételt nem készíthet. Résztvevő ugyanakkor kifejezett és határozott hozzjárulását adja ahhoz, hogy Szervező a képzésen a résztvevőkről hang-, fénykép- és videófelvételeket készítsen és azokat nyilvánosan elérhető internetes oldalaira feltöltse, illetve az Upledger Institute Hungary és Barral Institute Hungary képzéseinek népszerűsítésére felhasználja.

Igazolás
A résztvevő a képzés végén az Upledger Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

CTTB1_Anatómiai fogalmak és kifejezések

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x