CST Touching The Brain 2: Stimulating Self-Correction Through the Glial Interface (CTTB2)
KÉPZÉS IDŐPONTJA

2022. október 20-23.
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 20.

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE

Hunguest Hotel Platánus
1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 44.INSTRUKTOR

Tad Wanveer CST-D, LMBT -  a képzés kidolgozója
Hibrid képzés (a hallgatók személyes, az instruktor online jelenlétével)

 

A KÉPZÉS LEÍRÁSA

A csontos koponyán belül milliónyi csillag-alakú sejt található mindannyiunk agyában. Az ilyen csillag alakú sejteket az ún. gliasejtek közé soroljuk, melyek az idegrendszer fejlődésének, szerkezetének és működésének fő szabályozói. Az idegrendszeri folyamatok alapegységeként annak egészségét és patológiás működését befolyásolják. A gliasejtek és a neuronok alkotják az érzékelés, a percepció, a memória és a cselekvés belső univerzumát. Befelé irányuló palpációval ... gyengéden megérinthetjük őket.

- Hogyan lehet CST technikákkal elérni az agyat és a gerincvelőt?
- Létezik olyan biomechanikai útvonal, melyen keresztül a CST korrekciós technikái a terapeuta kezéből elérik a központi idegrendszer mélyét?
- És ha igen, mely sejtek alkotják ezt a korrekciós útvonalat, mi a szerepük és hogyan segítik a központi idegrendszer gyógyulását és működését?

A válasz a gliasejtekben rejlik...

A craniosacralis rendszer közvetlenül kapcsolódik a gliasejtek mátrixához az agyban és a gerincvelőben. Ez a kapcsolat egy erősen befolyásos útvonal, melyen keresztül a CST glia-technikái felhasználhatók az idegrendszer szerkezetének, működésének, gyógyulásának és egészségének javítására.
A gliasejtek közvetlen matrixban kapcsolódnak a központi idegrendszer egészéhez, amely közvetlenül a craniosacralis rendszerrel egyesül.
Tad egy olyan modellt kínál, melyben ez a kölcsönös kapcsolat segít megérteni, hogyan éri el a craniosacralis rendszer a központi idegrendszert, támogatva annak egészséges működését.

A gliasejtek egy új megvilágításba helyezik a craniosacralis terápiát és a központi idegrendszer működését.A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

Szem, retina-glia, tractus opticus
Schwann-sejtek, myelin borítás, axon útvonalak, neuromuscualris átmenet
Szenzoros rendszer satellite glia (trigeminalis ganglion, dorsalis ganglion), a perifériástól a központi gyulladásos kaszkádig
Autonóm idegrendszer satellite glia (szimpatikus, paraszimpatikus és enterikus divízió), a stresszválasz monitorizálása
Bél-endothelialis barrier, bél-vascualris barrier, hepaticus vena portae rendszer
A perifériás és központi extracellularis mátrix, mint a globális és lokális egészség- és betegségminták médiuma
A glialis információ nagyon fontos a központi idegrendszer megértéséhez, hiszen annak mindenhez való közvetlen kapcsolata világít rá arra, miként hoz létre változást a CST

 


HALLGATÓI VISSZAJELZÉSEK
 

"Egy igazi áttörés a CST curriculumban! Tad ezt az igen komplex tudományt olyan könnyen elsajátítható technikákká alakította át, melyek mélyreható változásokat eredményeznek! Az animációktól leesett az állam!"

 Cheryl Ann Lombardi

"IMÁDTAM ezt a képzést! Tad a lehető legnagyobb alapossággal, intelligenciával, és ami ugyanilyen fontos, szívvel-lélekkel mutatta be ezt a képzést. Ez a tudásanyag a következő mérföldkő!"

 Shyamala Strack, OTR/L, CST-D, Upledger-instruktor

"Ez a tananyag nem csak könnyen érthető, hanem szórakoztató is! A kezelések egyszerűek, szépek és kreatívak. Alig várom a folytatást!"

 Maria Scotchell, BA, LMT

"Csak a kíváncsiságodat és a kezeidet hozd a képzésre! Ezt követően a praxisod soha nem lesz már ugyanaz. Egy izgalmas és hasznos utazás a páciensek és a terapeuták számára egyaránt."

 Mariann Sisco, PT, CST-D, Upledger-instruktor
 
RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj 249.000 Ft, azaz Kétszáznegyvenkilencezer forint, amely magában foglalja 1 db CTTB2 Tanulási segédlet árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt, továbbá a részvétel feltételeként ismertetett kezelés díját sem.

2023. január 1-től az áraink változhatnak.

A FIZETÉS MÓDJA ÉS FELTÉTELEI

Jelentkezéskor 50.000 Ft ,a azaz Ötvenezer forint regisztrációs díj fizetendő készpénzben vagy előzetes egyeztetést követően átutalással. A hátralék összege 199.000 Ft, azaz Egyszázkilencvenkilenczer forint. A hátralék előzetes egyeztetést követően fizetendő.LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.
 


A KÉPZÉSEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- Sikeresen elvégzett CTTB1 képzés
- Sikeresen elvégzett CST2 képzés
Bizonyos esetekben CST1-et végzett hallgatók is felvételt nyerhetnek. Ez minden esetben az Intézetvezető személyes döntése, amely a felvételét kérő hallgató szakmai hátterén, vizsgaeredményein, palpációs készségein, a továbbképzéseken való részvételeinek számán, gyakorlati aktivitásán, stb. alapszik.
- Általános irányelveink, eljárási szabályzatunk (Etikai Kódex) elfogadása
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi fénykép) beadása a megadott határidőn belül
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése
- A képzést megelőzően a CST2, felvételt nyert CST1 szintű hallgatók esetében a CST1 tananyagából tett sikeres szintvizsga előzetesen egyeztetett időpontban. A szintvizsga ára: 20.000 Ft
- A képzést megelőző fél évben legalább 4 tanulócsoportos foglalkozás teljes időtartamában való igazolt aktív részvétel
- 1 CST/SER kezelésen páciensként való aktív részvétel egy nemzetközi CST-T minősítésű, tanársegéd kinevezésű, legalább 4-es (SER2) végzettségű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjébenA JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva tölthetők le.
 


AJÁNLOTT IRODALOM

Tad Wanveer CST-D, LMBT: Brain Stars, Glia Illuminating CranioSacral Therapy
John. E. Upledger. DO, OMM: A Brain is Born
Netter, MD: Netter Anatomy: Atlas of Human Neuroscience
 


KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.

Ruházat
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Hang- és képrögzítés
A résztvevő tudomásul veszi, hogy az Upledger Institute Hungary és Barral Institute Hungary valamennyi képzésének ideje alatt fénykép-, hang- vagy képfelvételt nem készíthet. Résztvevő ugyanakkor kifejezett és határozott hozzjárulását adja ahhoz, hogy Szervező a képzésen a résztvevőkről hang-, fénykép- és videófelvételeket készítsen és azokat nyilvánosan elérhető internetes oldalaira feltöltse, illetve az Upledger Institute Hungary és Barral Institute Hungary képzéseinek népszerűsítésére felhasználja.

Igazolás
A résztvevő a képzés végén az Upledger Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x