Visceral Manipulation: Listening Techniques
A vizsgálat integratív megközelítése (LT1)


 

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJA:

2020. június 12-14., péntek-vasárnap
Jelentkezési határidő: 2020. június 1.A KÉPZÉS LEÍRÁSA

A legalapvetőbb, ám legbonyolultabb kérdés, amellyel a terapeutának szembe kell néznie egy páciens kezelése során, a következő: Hogyan határozhatom meg a páciens fájdalmának és dysfunctiójának okát?
A Listening Techniques 1 (LT1) segít a terapeutának a fenti kérdés megválaszolásában. A Barral Viscerealis Manipuláció: Abdomen 1 (VM1) és Neuralis Manipuláció 1 (NM1) képzéseken tanult vizsgálati módszert kibővítve az LT1 célja a "Listening"-nek nevezett hatékony vizsgálati technika megerősítése.
A Listening technikák Jean-Pierre Barral osteopatha által kidolgozott palpációs eszközök, melyek lehetővé teszik a terapeuta vizsgálati képességeinek finomítását. A kezelés vizsgálati szakasza kulcsfontosságú a hosszútávú eredmény elérése szempontjából. A precíz vizsgálati technikák révén a terapeuta képes meghatározni és a kezelés alatt fókuszban tartani a páciens tüneteinek és dysfunctiójának elsődleges okát.
Függetlenül attól, a terapeuta milyen módszerekkel dolgozik, ez a képzés továbbfejleszti vizsgálati eszközeit és képességeit, ami pedig eredményesebb praxishoz vezet.
Az LT1 képzés előadásokból, instruktori bemutatókból és gyakorlatból áll.A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

- A "Listening" képességek (palpációs eljárás) gyakorlása, amely segít megtalálni a megfelelő manuális manipulációs területet
- A felborult egyensúlyra és dysfunctióra vonatkozó testi információk értelmezése
- Az érintett anatómiai képletek és az eredményes kezelési módszer meghatározása "Listening" segítségével
- A testi rendszerek kezelésre adott reakciójának megfigyelése
- A megfelelő eljárás és a megfelelő erő használata különböző pácienseknél, különböző testrészeken
- A páciens léziós intáinak precízebb vizsgálata, amely lehetővé teszi az eredményesebb kezelést
- A "Listening" képességek beépítése a vizsgálati és kezelési tervbe
- A palpációs érzékenység növelése a kezelések eredményességének fokozása érdekében

Ha eddig még nem tanultál Listening technikákat, ez a képzés megismerteti veled az egyik leghatékonyabb vizsgálati eszközt, amely segít meghatározni, hol kell elkezdeni a kezelést.

Ha még nem vagy egészen magabiztos a Listening képességeidet illetően, ez a képzés segít jártasságot szerezni ezen vizsgálati eszköz alkalmazásában

Ha már alkalmazod a General Listening és Local Listening technikákat pácienseid kezelésében, ez a képzés továbbvisz az érzékelés és a képességek magasabb szintjére.

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE

Upledger Institute Hungary
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73

 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

3 nap az alábbi időbeosztásban:
1. nap:
Regisztráció: 8:30-09:00h
Tanítás: 09:00-18:00h
2. nap: 09:00-18:00h
3. nap: 09-12:00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont eltolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen.


 

INSTRUKTOR

Roberto Bonanzinga, D.O., BI-D (Olaszország) - instruktor
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.


 

RÉSZVÉTELI DÍJ

695.00 USD vagy 630.00 EUR, amely magában foglalja 1 db LT1 Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.
Ismétlőknek: 
415.00 USD vagy 375.00 EUR
A részvételi díj befizetésének módja előzetes egyeztetéshez kötött!

A képzés részvételi díjának teljesítése EUR-ban vagy USD-ben történhet.

1. EUR teljesítés esetén:
Kizárólag készpénzfizetésre van lehetőség.
A jelentkezéssel egyidőben 130.00 EUR regisztrációs díj fizetendő készpénzben. A hátralék összege 500.00 EUR, amely szintén készpénzben fiizetendő.

2. USD teljesítés esetén:
A teljesítés előzetes egyeztetést követően történhet készpénzben vagy átutalással.
A jelentkezéssel egyidőben 150.00 USD fizetendő. A hátralék összege 545.00 USD.
USD átutalás esetén annak minden költsége  a résztvevőt terheli, beleértve a nem megfelelő bankszámlaszámra történő utalás, átváltás, stb. során keletkezett többletköltségeket is.  Átutaláskor a Közlemény rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (LT1.1 vagy LT1.1_REP vagy LT1.1_CP)

 

JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:

Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy
Keserűkút u. 101/73

 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

 

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása.
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi igazolványkép) beadása a megadott jelentkezési határidőn belül.
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése.
- Azon jelentkezők részére, akik még nem vettek részt az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terápia vagy a Barral Institute Hungary Visceralis Manipuláció képzéseinek egyikén, kötelező a legalább 1 CST/VM terápián való aktív részvétel egy, legalább ADV1 CST és VM2 végzettségű, CST-T nemzetközi minősítésű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében.

A demo-kezeléseken való részvétel elengedhetetlen fontosságú, melynek 3 fő oka van:
1. A hallgató saját magán tapasztalhatja meg azoknak a visceralis és neuralis manipulációs technikáknak a közvetlen hatását, amelyet elsajátítani készül.
2. A saját blokkok, elakadások oldása jelentősen növeli az érzékelés képességét, ami nagyban megkönnyíti a képzés bizonyos technikáinak elsajátítását.
3. A minősített terapeutáknál, tanársegédeknél szerzett tapasztalatok teszik lehetővé a résztvevők közötti értékes visszajelzéseket az érintés minőségével, az egyes technikák kivitelezésével kapcsolatban a képzés gyakorlati részei alatt. 


HALLGATÓI AJÁNLÁSOK

"A Listening Techniques 1 egy egészen új világot nyitott meg a több mint 30 éves praxisom számára. Köszönöm!"
- P.T., 2014

"Ne vitatkozz, csak egyszerűen gyere el! Ez a képzés a gyakorlat szíve-lelke és drámaian hozzájárul képességeid fejlődéséhez."
- D. Arnold, PT, DPT, CSCS, 2014

"Ez idáig a Barral Institute LT1-2, NM1-2 és VM1-4 képzésein vettem rész, és nem győzöm eleget ajánlani őket. Az itt alkalmazott tanítási stílus lehetővé teszi az anatómia megértését 3D-ben és a palpációs készségek jelentős fejlesztését. Intenzív képzések ezek, ahol nagy tananyagot fedünk le, de mindezt kényelmes tempóban, az instruktor és a tanársegédek folyamatos verbális és hands-on támogatásával. Az idő röpül!
Mindig úgy jövök el a Barral-képzésekről, hogy ismét lelkesnek és motiváltnak érzem magam, különösen akkor, amikor a technikákat olyan eseteknél tudom sikerrel alkalmazni, melyek korábban nem reagáltak a kezelésre. Ezeket a képzéseket minden olyan orvos és manuális szakember számára erősen ajánlom, aki szeretné az emberi testet holisztikusan kezelni, emellett a kezelések során valódi eredményt kíván elérni."
- J. Murphy, osteopatha, 2018


KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK


Előzetes felkészülés:
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.


Ruházat:
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott has szükséges, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. Nőknek sportmelltartó viselése ajánlott.
A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!


Igazolás:
A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!


A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

 

Kedves Páciensünk!

 

Kérjük, hogy időpontegyeztetés előtt figyelmesen olvassa végig a Beteginfo menüpontot, ahol nemcsak a jelenlegi egészségügyi helyzetre vonatkozó előírásokat találja meg, hanem a leggyakrabban feltett kérdésekre is választ talál.

Csak ezt követően hívja bejelentkezéshez vagy további információért a központi telefonszámot hétköznapokon 9-17h között.

 

Együttműködését köszönjük!

Bezár x