NEUROMENINGEALIS MANIPULÁCIÓ:
A TRAUMA INTEGRATÍV MEGKÖZELÍTÉSE (NM1)
A KÉPZÉS IDŐPONTJA

meghatározás alattA KÉPZÉS LEÍRÁSA

Jean-Pierre Barral által kidolgozott Neuralis Manipuláció a koponya és a gerinc, valamint a dura és az idegi elemek közötti mechanikai kapcsolatra összepontosít. A módszer olyan vizsgálati és kezelési megközelítést kínál, mellyel a vázizomrendszeri tünetek esetében gyakran figyelmen kívül hagyott duralis és idegredszeri blokkokat vesszük célba.
Az NM1 egy speciális képzés, amely elsősorban a különböző traumák és az ostorcsapás-sérülés hatásaira összpontosít.A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

A traumák három elsődleges területének tanulmányozása az ostorcsapás sérüléssel összefüggésben: fizikai törvényszerűségek, vizsgálat és kezelés 
Az ostorcsapás sérülés és más traumás állapotok kezelésére vonatkozó anatómiai és élettani ismeretek 
A meningealis rendszer mentén fennálló  blokkok helyének meghatározása és oldása
A cervicalis régió lágyszöveti sérülésének vizsgálata és az optimális oldás kezelési protokolljainak elsajátítása
A cervicobrachialis régió restrikciós mintáinak meghatározására irányuló tesztek
Az ostorcsapás sérülés következményeként testszerte kialakuló restrikciós minták megismerése
A test egészére irányuló technikák elsajátítása, hiszen egy ostorcsapás sérülés során a becsapódás ereje nem csak a cervicalis gerincre, hanem az egész testre hat
A lumbosacralis régió blokkjainak vizsgálata
Az ostorcsapás sérülés és egyéb traumát követő állapotok kezelése Visceralis Manipulációval
A VM elveinek és technikáinak alkalmazása új megközelítésben

Az NM1 nem csak egy újabb manuális terápia, sokkal inkább a testtel való kommunikáció egy „stílusa”.  Ezeket a technikákat nem azért végezzük, hogy „helyrerakjunk”, hanem hogy „felébresszünk valamit” a testben - hangoztatja Barral újra és újra. „Egyértelmű üzenetet szeretnénk közvetíteni a test számára. Rövid idő alatt konkrétan.” Ezek Barral proprioceptív kommunikációjának üzenetei - különleges stílusa és a páciensek kezelésének rá jellemző megközelítése, a test üzenetei iránti mély tisztelet.

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE
 
Upledger Institute Hungary
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73

 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

3 nap az alábbi időbeosztásban:
1. nap:
Regisztráció: 12:30-13:00h
Tanítás: 13:00-18:00h
2. nap: 09:00-18:00h
3.nap: 09:00-16:00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont eltolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen.INSTRUKTOR

Roberto Bonanzinga, D.O., BI-D (Olaszország) - instruktor
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

695.00 USD vagy 630.00 EUR, amely magában foglalja 1 db NM1 Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.
Ismétlőknek: 
415.00 USD vagy 375.00 EUR

A részvételi díj befizetésének módja előzetes egyeztetéshez kötött!

2023. január 1-től az áraink változhatnak.

A képzés részvételi díjának teljesítése EUR-ban vagy USD-ben történhet.


1. EUR teljesítés esetén:
Kizárólag készpénzfizetésre van lehetőség.
A jelentkezéssel egyidőben 130.00 EUR regisztrációs díj fizetendő készpénzben. A hátralék összege 500.00 EUR, amely szintén készpénzben fiizetendő.

2. USD teljesítés esetén:
A teljesítés előzetes egyeztetést követően történhet készpénzben vagy átutalással.
A jelentkezéssel egyidőben 150.00 USD fizetendő. A hátralék összege 545.00 USD.
USD átutalás esetén annak minden költsége  a résztvevőt terheli, beleértve a nem megfelelő bankszámlaszámra történő utalás, átváltás, stb. során keletkezett többletköltségeket is.
Átutaláskor a Közlemény rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (NM1.1 vagy NM1.1_REP vagy NM1.1_CP)

 

JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:

Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy
Keserűkút u. 101/73

 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

 

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása.
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi igazolványkép) beadása a megadott jelentkezési határidőn belül.
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése.
- Azon jelentkezők részére, akik még nem vettek részt az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terápia vagy a Barral Institute Hungary Visceralis Manipuláció képzéseinek egyikén, kötelező a legalább 1 CST/VM terápián való aktív részvétel egy, legalább ADV1 CST és VM2 végzettségű, CST-T nemzetközi minősítésű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében.

A demo-kezeléseken való részvétel elengedhetetlen fontosságú, melynek 3 fő oka van:
1. A hallgató saját magán tapasztalhatja meg azoknak a visceralis és neuralis manipulációs technikáknak a közvetlen hatását, amelyet elsajátítani készül.
2. A saját blokkok, elakadások oldása jelentősen növeli az érzékelés képességét, ami nagyban megkönnyíti a képzés bizonyos technikáinak elsajátítását.
3. A minősített terapeutáknál, tanársegédeknél szerzett tapasztalatok teszik lehetővé a résztvevők közötti értékes visszajelzéseket az érintés minőségével, az egyes technikák kivitelezésével kapcsolatban a képzés gyakorlati részei alatt.

 

HALLGATÓI AJÁNLÁSOK
 

"Ezidáig 2 Listening Techniques képzést, NM 1-2 és VM1-4 képzéseket végeztem, és nem győzöm eleget ajánlani őket. Az itt alkalmazott tanítási stílus lehetővé teszi az anatómia megértését 3D-ben és a palpációs készségek jelentős fejlesztését. Intenzív képzések ezek, ahol nagy tananyagot fedünk le, de mindezt kényelmes tempóban, az instruktor és a tanársegédek folyamatos hands-on támogatásával. Az idő röpül!!
Mindig úgy jövök el a Barral-képzésekről, hogy lelkesnek és újra motiváltnak érzem magam, különösen akkor, amikor a technikákat olyan eseteknél tudom alkalmazni, melyek korábban nem reagáltak a kezelésre.
Ezeket a képzéseket minden olyan orvos és manuális szakember számára erősen ajánlom, aki szeretné az emberi testet holisztikusan kezelni, emellett a kezelések során valódi eredményt kíván elérni
."

J. Murphy, Osteopatha

"Ahogy az NM képzésről visszaértem a rendelőmbe, azonnal kipróbáltam az ott tanult technikákat két páciensemen. Egyikük hosszú hónapok óta derékfájással küszködik. Megmelítettem neki az NM technikákat, és beleegyezett az alkalmazásukba. 5 órával az alkalmazott vizsgálat és kezelés (főként a jobb oldali n. ishiadicus oldása) után visszajelzett, hogy a fájdalma szinte teljesen megszűnt és már hónapok óta nem érezte magát ilyen jól. Azt is mondta, hogy vigyázzak, nehogy elfelejtsem ezeket az új tachnikákat!
Egyszóval ez fantasztikus és csak szerettem volna még egyszer megköszönni ezt a képzést, ami azonnali eredményeket hoz a krónikus fájdalmak esetén is.
"

 D. Sidmore, LMT, NCTMB

"Kipróbáltam néhány NM technikát egy TMI-szindrómás páciensemen is. Figyelemre méltó ereményeket értünk el! Olyannyira, hogy maxillofascialis specialistája felhívott telefonon, hogy beszélgessünk az általam alkalmazott módszerről. Köszönöm!"

 D. Arnold, PT, DPT, CSCSKIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.

Ruházat
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott has szükséges, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. Nőknek sportmelltartó viselése ajánlott.
A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Hang- és képrögzítés
A résztvevő tudomásul veszi, hogy a Barral Institute Hungary és az Upledger Institute Hungary valamennyi képzésének ideje alatt fénykép-, hang- vagy képfelvételt nem készíthet. Résztvevő ugyanakkor kifejezett és határozott hozzjárulását adja ahhoz, hogy Szervező a képzésen a résztvevőkről hang-, fénykép- és videófelvételeket készítsen és azokat nyilvánosan elérhető internetes oldalaira feltöltse, illetve a Barral Institute Hungary és az Upledger Institute Hungary képzéseinek népszerűsítésére felhasználja.

Igazolás
A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x