New Manual Articular Approach:
Upper Extremity
(NMAA-MAUE)

Jean-Pierre Barral új képzéssorozatának alapeleme
Új Maniális Ízületi Módszer: Felső végtagA KÉPZÉS LEÍRÁSA

A New Manual Articular Approach (NMAA) egy manuális terápiás módszer, amely átfogó megközelítést alkalmaz az ízületek kezelésében.

Az "Articular" (ízületi) kifejezés a test ízületeire utal, melyek a test minden más képletének kritikus találkozási pontja. Az ízületek fogadják és adják tovább a különböző testrészek felől érkező üzeneteket, valamint kapcsolatban állnak az érzelmekkel is.
Az NMAA egy manuális terápiás módszer, amely átfogó megközelítést alkalmaz az ízületek kezelésében. Az ízület minden aspektusát integrálja, beleértve az idegeket, artériákat, csontokat, ízületi tokot, szalagokat csakúgy, mint a belső szervi és érzelmi kapcsolatot is.
Az NMAA úgy mélyül el az ízületekben, mint még soha. Megvizsgálja az egyes ízületek idegeit, artériáit, meniscusait, szalagokat, a tokok rögzülését. A módszer az adott csonthoz tartozó lágyszöveti mobilizációt alkalmaz, miközben figyelembe veszi a test csontjai közötti közvetlen és közvetett kapcsolatokat.

Egy ízület jóval összetettebb annál, mint egy hely, ahol a csontok összeérnek. Egy ízületet számos összetevő alkot: csontok, porcok, izmok, inak, idegek, folyadékok, melyek megfelelő működés esetén lehetővé teszik az ízület sima és fájdalommentes mozgását. Amikor bármely alkotórész problémássá válik, az egész ízület kompenzálni kezd és nem működik megfelelően. Ez az átmeneti fájdalomtól a hosszabb távú károsodásig terjedő diszfunkcióhoz vezet. A test minden része és rendszere – az ízületeket is beleértve – kölcsönös kapcsolatban áll egymással, így az egyik helyen jelentkező működési zavar más területeket is negatívan érinthet. Egy képzett NMAA szakember megfelelően felmérheti az ízületek és a test kölcsönhatásait, hogy segítsen helyreállítani a megfelelő működést.

A test vizsgálata során egy tünet – pl. egy adott ízület fájdalma – az NMAA szakember számára csak a puzzle egy darabkája, és kezdetben nem feltétlenül a legfontosabb elem. A probléma oka akár teljesen máshol is lehet, mint ahol a panasz jelentkezik. Különösen igaz ez az ízületi fájdalmakra.

Az optimális egészség a test különböző rendszerei – például az idegek/idegrendszer, a belső szervek és azok támasztószövetei, csontjai és egyéb struktúrái – közötti kiegyensúlyozott kapcsolaton alapul. Az NMAA terapeuta azonosítja a szervezet diszharmóniájának forrását, valamint azt is, hogy az miért és hogyan hat arra a területre, ahol a páciens fájdalmat érez. A kíméletes és specifikus NMAA technikák alkalmazása révén a páciens testét összességében kevésbé kötik majd a diszfunkciós minták, felszabadul az érintett ízület és végül lehetővé válik, hogy a test elérje az optimális egészségi állapotot.


 

A KÉPZÉS SORÁN LEHETŐVÉ VÁLIK

- Elmerülni az ízületek világában úgy, mint még soha
- Feltárni egy vadonatúj módszerrel az olyan állapotokat, mint a klinikai fájdalom, ficam, arthrosis és íületi gyulladás
- Elsajátítani azon anatómiai és élettani rendszerek vizsgálatát és kezelését, melyek hozzájárulnak a felső végtagok főbb ízületeinek elsődleges diszfunkciójához
- Felfedezni, hogyan fogadnak és közvetítenek özeneteket az ízületek a többi testrész felé, és milyen összefüggésben állank az érzelmekkel
- Lágyszöveti mobilizációt végezni az érintett csontokon, s közben megvizsgálni a test csontjai közötti közvetlen és közvetett kapcsolatokat
- Megvizsgálni minden egyes ízület idegeit, artériáit, meniscusát, szalgjait és tokját


 

A SORON KÖVETKEZŐ NMAA-MAUE  KÉPZÉS IDŐPONTJA

Meghatározás alatt
Jelentkezési határidő:


 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

3 nap, az alábbi időbeosztásban:
1. nap: Regisztráció: 8:30-09:00h, majd a képzés aznap 18:00h-ig tart
2. nap: 09.00h - 18.00h
3. nap: 09.00h - 13.00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont kitolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen. Kérjük a résztvevőket, a képzés időtartamára ne tervezzenek egyéb délutáni/esti programot.
A KÉPZÉS HELYSZÍNE

Terrapark Irodaház, Konferenciaterem
2040 Budaörs, Liget u. 3/2., III. emelet
Kapucsengő: Konferenciaterem
VAGY
Upledger Institute Hungary
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73
INSTRUKTOR

Roberto Bonanzinga, D.O., BI-D (Olaszország) - osteopatha, nemzetközi instruktor
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.


 

RÉSZVÉTELI DÍJ

630.00 EUR, amely magában foglalja 1 db NMAA-MAUE Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.
Ismétlőknek: 
320.00 EUR
A képzés részvételi díja EUR-ban és készpénzben fizetendő.
A jelentkezéssel egyidőben 130.00 EUR regisztrációs díj fizetendő készpénzben. A hátralék összege 500.00 EUR.

2023. január 1-től az áraink változhatnak.
 

JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:

Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy
Keserűkút u. 101/73


 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 130.00 EUR regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

 


A KÉPZÉSEN VALÓ RÉSZVÉTEL ELŐFELTÉTELEI

A képzés elsősorban regisztrált vagy okleveles egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, gyógytornászoknak, manuálterapeutáknak, természetgyógyászoknak, masszázsterapeutáknak, sportrehabilitációs szakembereknek, edzőknek ajánlott. Ugyanakkor - egyéni elbírálást követően - lehetőséget biztosítunk laikusok részvételére is.
A képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazását a hatályos jogszabályok rögzítik.

Előnyt jelent a Barral Institute Visceralis Manipuláció 1 (VM1), Neuralis Manipuláció 1 (NM1) vagy Visceralis Manipuláció: Listening Technika (LT) képzések valamelyikén való részvétel. A képzések elérhetőségéért és további információért keress bennünket a megadott elérhetőségek valamelyikén!A KÉPZÉSEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- Általános irányelveink, eljárási szabályzatunk (Etikai Kódex) elfogadása
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, minden oldalon aláírt Etikai Nyilatkozat 1 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi fénykép) beadása a megadott határidőn belül
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése
- Azon jelentkezők részére, akik még nem vettek részt az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terápia vagy a Barral Institute Hungary Visceralis Manipuláció vagy Neuralis Manipuláció képzéseinek egyikén, kötelező a legalább 1 CST/VM terápián való aktív részvétel egy, legalább ADV1 CST és VM2 végzettségű, CST-T nemzetközi minősítésű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében (Craniosacralis Terápia Magyarország).


A demo-kezeléseken való részvétel elengedhetetlen fontosságú, melynek 3 fő oka van:
1. A hallgató saját magán tapasztalhatja meg azoknak a visceralis, neuralis vagy articularis manipulációs technikáknak a közvetlen hatását, amelyet elsajátítani készül.
2. A saját blokkok, elakadások oldása jelentősen növeli az érzékelés képességét, ami nagyban megkönnyíti a képzés bizonyos technikáinak elsajátítását.
3. A minősített terapeutáknál, tanársegédeknél szerzett tapasztalatok teszik lehetővé a résztvevők közötti értékes visszajelzéseket az érintés minőségével, az egyes technikák kivitelezésével kapcsolatban a képzés gyakorlati részei alatt.

 

HALLGATÓI AJÁNLÁSOK
 

"Ezidáig 2 Listening Techniques képzést, NM 1-2 és VM1-4 képzéseket végeztem, és nem győzöm eleget ajánlani őket. Az itt alkalmazott tanítási stílus lehetővé teszi az anatómia megértését 3D-ben és a palpációs készségek jelentős fejlesztését. Intenzív képzések ezek, ahol nagy tananyagot fedünk le, de mindezt kényelmes tempóban, az instruktor és a tanársegédek folyamatos hands-on támogatásával. Az idő röpül!!
Mindig úgy jövök el a Barral-képzésekről, hogy lelkesnek és újra motiváltnak érzem magam, különösen akkor, amikor a technikákat olyan eseteknél tudom alkalmazni, melyek korábban nem reagáltak a kezelésre.
Ezeket a képzéseket minden olyan orvos és manuális szakember számára erősen ajánlom, aki szeretné az emberi testet holisztikusan kezelni, emellett a kezelések során valódi eredményt kíván elérni
."

J. Murphy, Osteopatha

"Ahogy az NM képzésről visszaértem a rendelőmbe, azonnal kipróbáltam az ott tanult technikákat két páciensemen. Egyikük hosszú hónapok óta derékfájással küszködik. Megmelítettem neki az NM technikákat, és beleegyezett az alkalmazásukba. 5 órával az alkalmazott vizsgálat és kezelés (főként a jobb oldali n. ishiadicus oldása) után visszajelzett, hogy a fájdalma szinte teljesen megszűnt és már hónapok óta nem érezte magát ilyen jól. Azt is mondta, hogy vigyázzak, nehogy elfelejtsem ezeket az új tachnikákat!
Egyszóval ez fantasztikus és csak szerettem volna még egyszer megköszönni ezt a képzést, ami azonnali eredményeket hoz a krónikus fájdalmak esetén is.
"

 D. Sidmore, LMT, NCTMB

"Kipróbáltam néhány NM technikát egy TMI-szindrómás páciensemen is. Figyelemre méltó ereményeket értünk el! Olyannyira, hogy maxillofascialis specialistája felhívott telefonon, hogy beszélgessünk az általam alkalmazott módszerről. Köszönöm!"

 D. Arnold, PT, DPT, CSCS

 


A JELENTKEZÉS MÓDJA

A Jelentkezési lap, a Képzési szerződés, ill. az Etikai nyilatkozat a lap alján lévő linkekre kattintva tölthető le. A Jelentkezési lapot és az Etikai nyilatkozatot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden dokumentumot, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni az UIH székhelyére: 
Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73
Előzetes egyeztetést követően személyesen is be lehet vinni budapesti vagy biatorbágyi rendelőink valamelyikébe.
Hiányos jelentkezési anyagot nem áll módunkban elfogadni!
 

 

AJÁNLOTT IRODALOM

Jean-Pierre Barral & Allan Croibier: New Manual Articular Approach: Upper Extremity
Jean-Pierre Barral: Visceral Manipulation I-II
Jean-Pierre Barral: Manual Therapy for the Peripheral Nerves
Jean-Pierre Barral: Manual Therapy for the Cranial Nerve
Jean-Pierre Barral: Visceral Vascular Manipulation
Jean-Pierre Barral: Understanding the Messages of Your Body
Jean-Pierre Barral: Understanding the Messages of Your Joints

Az ajánlott irodalom magyar nyelven nem elérhető.KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés 
A képzésen tanított technikák anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen. A képzés során érintett anatómiai fogalmak listája megtalálható a lap alján a képzéssel kapcsolatos dokumentumok között 'NMAA-MAUE_Anatómiai fogalmak' néven.

Ruházat
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott törzs, illetve végtagok szükségesek, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. Nőknek sportmelltartó viselése ajánlott.
Saját fürdőlepedő vagy egyszemélyes lepedő használata szükséges, amelyről résztvevő gondoskodik.
A gyakorlatok ideje alatt eltérő mértékben szükséges a ruházat eltávolítása, de az előadások alatt, a szünetekben és a közösségi helyiségekben a megjelenés kizárólag teljesen felöltözött állapotban lehetséges.
A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!
Amennyiben a törvény maszk viselését írja elő, erről résztvevőnek kell gondoskodnia.

Hang- és képrögzítés
A résztvevő tudomásul veszi, hogy a Barral Institute Hungary és az Upledger Institute Hungary valamennyi képzésének ideje alatt fénykép-, hang- vagy képfelvételt nem készíthet. Résztvevő ugyanakkor kifejezett és határozott hozzjárulását adja ahhoz, hogy Szervező a képzésen a résztvevőkről hang-, fénykép- és videófelvételeket készítsen és azokat nyilvánosan elérhető internetes oldalaira feltöltse, illetve a Barral Institute Hungary és az Upledger Institute Hungary képzéseinek népszerűsítésére felhasználja.

Igazolás
A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!
A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

Szakmai kreditpont
A képzés felnőttoktatási akkreditációval rendelkezik, továbbá mozgásterápia, fizioterápia és természetgyógyász szakmacsoport részére a szakmai akkreditációs eljárás folyamatban van. 


 

TERÁPIÁS EREDMÉNYEK

“Csípő-arthrosissal diagnosztizáltak és erős fájdalmaim voltak. A velem foglalkozó terapeuta elmagyarázta, hogy a terápiás vizsgálat során azokat a területeket keresi meg a testemben, amelyek nincsenek egyensúlyban és ezzel súlyosbítják az arthrosist. Néhány kezelést követően a fájdalmam drasztikusan csökkent. Lehet, hogy az arthrosis nem fog elmúlni, de az NMAA kezelés után megértettem, hogy ha a testem nagyobb egyensúlyban van, az lassíthatja a degenerációt. És rendkívül hálás vagyok a fájdalmam csökkenéséért.”
D.L., St. Petersburg, FL, USA

“Fitnessversenyekre való felkészülés során többször szenvedtem vállsérülést. A terapeutám ismertette az NMAA-t, amit nemrég tanult, és felajánlotta, hogy az ott elsajátított módszerrel vizsgálja meg a testemet. Elmagyarázta a vállam belső szervekkel, erekkel, csontokkal, szalagokkal, izmokkal és a fasciának nevezett kötőszövettel való kapcsolatát. Néhány kezelés után sokkal könnyebbnek éreztem a vállam; mindaddig nem is vettem észre, mennyire kötött, amíg meg nem éreztem az óriási különbséget. Biztos vagyok abban, hogy ezzel az új terápiával végre eljutunk az ismétlődő vállsérüléseim forrásához.”
D.D., New York, NY, USA

 

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x