MI AZ ÉLETMÓDTANÁCSADÁS ÉS TERÁPIA (ÉTT)?
 
Az életmódtanácsadás és terápia egy élménycentrikus módszeregyüttes, amely holisztikus szemlélettel, egyénreszabott, kézzelfogható programmal támogatja az életmód átalakítását, az egészség megőrzését, helyreállítását. Részét képezi a változások menedzselése, az utánkövetés, az utógondozás.
 
Ez a legösszetettebb, legmagasabb szintű szakterület a természetgyógyászaton belül, elvégzéséhez felsőfokú képesítés szükséges. A terapeuta valamennyi természetgyógyászati ágban (mozgás- és masszázsterápiák, táplálkozás, gyógynövényismeret, légzésterápiák, stb.) jártassággal rendelkezik, felhasználja a klasszikus, a modern és a népi természetgyógyászati ismereteit, és mindezek együttes alkalmazásával segíti Önt az életmód átalakításában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MI TÖRTÉNIK AZ ÉLETMÓDTANÁCSADÁS SORÁN?
 
Az életmódtanácsadás és -terápia nem csodamódszer, hanem egy hosszabb távú együttműködés Ön és a terapeuta között, egy megfelelő irányú, tartós, pozitív változás elérése érdekében.
 
Az első alkalommal egy nyugodt környezetben - a részletes anamnézisfelvételt, a betegdokumentáció áttekintését és beszélgetést követően - a terapeuta többféle természetgyógyászati kezelés, módszer ismertetésével, kiválasztásával, személyre szabásával, az Ön szükségleteit, életritmusát, lehetőségeit figyelembe véve összeállít egy teljes kezelési tervet, melyet a további alkalmak során a változások tükrében, közösen alakítanak tovább.
Természetesen online konzultációra is van lehetőség.
 
Az ÉTT-ben alapvető fontosságú a fokozatosság, a neutralitás, az egyénreszabottság, a rugalmasság. A terapeuta alkalmazkodik az Ön fizikai állapotához, személyiségéhez, életkörülményeihez, szokásaihoz, időbeosztásához, preferenciáihoz, nem kényszeríti Önre a saját elképzeléseit. 
 
 
 
MILYEN ELEMEKBŐL ÁLL EGY KEZELÉSI TERV?

A kezelési terv az Ön igényeinek megfelelően az alábbiakat tartalmazhatja:
- Részletes anamnézisfelvétel, a betegdokumentáció áttekintése, elbeszélgetés
- Állapotfelmérés
- Funkcionális táplálkozás, táplálkozásbeállítás
- Személyreszabott táplálékkiegészítők összeállítása
- Professzionális sporttáplálkozás
- Testsúly management
- Az ideális mozgásforma meghatározása, mozgásprogram összeállítása
- A helyes életritmus; alvás, ébrenlét, munka, pihenés egyensúlya
- A környezettel, természettel való viszony rendezése
- Személyiségfejlesztés, önismereti munka
- Légzéstechnikák elsajátítása
- Otthon (is) végezhető mozgásprogramok tanulása
- Manuális terápiák (pl. craniosacralis terápia, visceralis manipuláció, masszázs, gyógytorna, stb.) alkalmazása, stb.
 
 
 
HOGYAN VEHETŐ IGÉNYBE AZ ÉTT?
 
ÉTT-re időpontot hétfőtől péntekig 10:00-17:00h között, telefonon kérhet: +36209420074
A konzultáció időtartama: 2 óra
Formája: Online (Zoom) vagy személyes
A konzultáció ára: 30.000 Ft
 
 
 
MIK A TEENDŐK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓ ELŐTT?

A megbeszélt időpont előtt legalább 2 hétig vezessen részletes étkezési, edzés- és alvásnaplót. Az étkezési naplóba gondosan írja fel minden nap, hogy pontosan mikor, mit és mennyit eszik, iszik, milyen gyógyszereket, táplálékkiegészítőket szed. Ugyanitt jelölhető, hogy melyik nap mit és mennyit mozgott, mikor, mennyit és hogy aludt.
Pl. 07:50h egy instant kávé, fél dl 3,5%-os tehéntejjel, 1 kanál mézzel, majd 1000 mg C-vitamin 2 dl vízzel, 10:20h egy szelet ... kenyér, vajjal, 3 szelet uborkával, ... szalámival, majd közvetlenül utána egy csokis croissant (... pékségből), stb.
(A fentiek csak példaként szolgálnak, nem egy ideális étrendet tükröznek!) 
A naplót ne "szépítse", hiszen fontos, hogy a valós képet lássuk és annak megfelelően indulhassunk el!
Ezt a konzultáció előtt e-mailen kell majd elküldenie a rendelkezésére álló friss laborleletekkel, esetleges orvosi dokumentációval  együtt az alábbi e-mail címre: gabrielorsolyaclinic@gmail.com. Az e-mail tárgyába a teljes nevét, valamint a konzultáció dátumát és időpontját legyen kedves feltüntetni!
 
 
 
Ha a változás mellett döntött, de elakadt, keressen bennünket!

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x